Hlavní obsah

Dcera Cindy Crawfordové jde ve stopách své matky

Novinky, Linda Humlová

Asi těžko byste pohledali dívku, která má v modelingu našlápnuto lépe. Kaia Gerberová dostala do vínku to nejlepší od obou rodičů. Je totiž dcerou jedné z nejslavnějších modelek 90. let Cindy Crawfordové a bývalého modela a nyní byznysmena Rande Gerbera. Ve svých šestnácti letech má už na účtu tolik kampaní a odchozených přehlídek jako jiné modelky na vrcholu své kariéry.

Foto: archiv Klenotnictví Dušák

Kaia Gerberová je ambasadorkou nové kolekce hodinek Trésor značky Omega. Kampaň nafotil uznávaný fotograf Peter Lindbergh.

Článek

Devadesátá léta patří mezi nejdůležitější milníky modelingu. V té době se totiž poprvé začalo mluvit o takzvaných supermodelkách.

Hlavními představitelkami byly například Kate Mossová, Heidi Klumová, Claudia Schifferová, Linda Evangelista či právě Cindy Crawfordová. Všechny zářily na obálkách desítek časopisů, staly se múzami návrhářů a obrátily módní byznys doslova naruby.

Foto: Profimedia.cz

V minulém roce značka Versace obsadila do své přehlídky supermodelky z 90. let. Zleva Carla Bruniová, Claudia Schifferová, Naomi Campbellová, Cindy Crawfordová a Helena Christensenová.

Po přelomu tisíciletí to vypadalo, že se arsenál dokonalých rysů i těl tak trochu vyčerpal. Supermodelky zestárly a novým tvářím chyběla osobnost. Módní svět tak obrátil svoji pozornost spíše k populárním zpěvačkám a herečkám.

V posledních letech v modelingové branži rezonovala pouze tři jména: Kendall Jennerová a sestry Gigi a Bella Hadidovy. Zajímavostí je, že všechny přitom pocházejí z velmi zajištěných a slavných rodin, proto se v modelingu v současnosti čím dál tím víc šušká o vzrůstajícím trendu nepotismu, tedy protežování příbuzných.

Tomu ostatně bude muset čelit i mladinká Kaia Gerberová, která minulý rok odstartovala svoji kariéru debutem na týdnu módy v americkém New Yorku, kde šla pro takové návrháře, jako je například Alexander Wang, Calvin Klein či Marc Jacobs. Oproti ostatním zmíněným modelkám ale její videa z přehlídek začala ihned kolovat po celém internetu a slovo protekce bylo rázem pryč.

Kaia svou sebevědomou chůzí zkrátka potvrdila, že je dcerou své matky a modeling má v krvi. „Pravdou je, že jsem od mámy nikdy nedostala pořádnou lekci chůze. Dívala jsem se na její staré záznamy z přehlídek, ale u nás doma to nikdy nebylo tak, že by se naše hala proměnila v přehlídkové molo,” řekla Kaia exkluzivně pro Právo.

Foto: Profimedia.cz

Kaia Gerberová na své první přehlídce pro Alexandra Wanga

Pod drobnohledem Cindy

Kaia byla v hledáčku modelingových agentur prakticky již od svého narození. Kromě několika jednorázových focení ji ale matka Cindy držela zkrátka až do jejích šestnácti let, kdy podepsala kontrakt s prestižní agenturou IMG Models, která zastupuje nejslavnější modelky v branži.

Od té doby jako by se s Kaiou roztrhl pytel. Otevírala přehlídku značky Chanel, stala se ambasadorkou luxusních hodinek značky Omega, zářila v kampani pro Marca Jacobse a ukázala se na přehlídkách snad všech značek, které v módní branži něco znamenají.

Foto: Profimedia.cz

Kaia se svou matkou Cindy Crawfordovou

Navzdory všem dosavadním úspěchům má Kaia pověst skromné dívky, kterou na každém kroku doprovází její slavná matka a po každé akci míří rovnou domů, kde ji stejně jako ostatní teenagery čeká škola. Cindy si je totiž dobře vědoma všech aspektů modelingu, které mohou být pro tak mladou slečnu nebezpečné.

„Moc si cením toho, že mám mámu, která stojí nohama pevně na zemi. Pořád se mě někdo ptá, jaké to je mít za mámu supermodelku Cindy Crawfordovou, ale já ji tak nikdy nevnímala. Umí totiž perfektně oddělit svoji práci a náš rodinný život,” říká Kaia.

Foto: Omega

Zleva: Raynald Aeschlimann, ředitel společnosti Omega, Rande Gerber, Cindy Crawfordová, Kaia Gerberová a Presley Walker Gerber

Zdá se, že na Kaiu čeká slibná budoucnost, zamiloval si ji i významný návrhář Karl Lagerfeld a média ji pasovala do role nové supermodelky. Na to ale Kaia s chladnou hlavou odpovídá: „Slovo supermodelka by nemělo být bráno na lehkou váhu a rozhodně je potřeba si ho zasloužit, proto když mě tak někdo osloví, tak říkám, počkejte a dejte mi víc času!”

Foto: Profimedia.cz

Kaia Gerberová pro Chanel

Reklama

Výběr článků

Načítám