Hlavní obsah

Dakota Johnsonová: Jediný, kdo mě miluje, je můj expřítel

Právo, Jana Rovenská

Šestadvacetiletá Dakota Johnsonová, dcera slavné herecké dvojice Melanie Griffithové a Dona Johnsona a vnučka Tippi Hedrenové, známé z hororu Ptáci, právě okouzluje Hollywood. Letos hraje už v šesti filmech, dokonce i po boku Johnnyho Deppa.

Foto: CinemArt

Herečka Dakota Johnsonová

Článek

„Bylo to nádherné a velmi výjimečné. Měla jsem ohromné štěstí pracovat těsně a důvěrně s jedním z nejúžasnějších herců současnosti. Bylo to fantastické,“ pochlubila se Dakota, když propagovala s Deppem novou krimi Black Mass: Špinavá hra.

Zná Deppova oblíbeného spisovatele

Prozradila také, že se v průběhu natáčení s Johnnym sblížili mimo jiné proto, že i ona znala jeho oblíbeného kontroverzního spisovatele Huntera Thompsona, podle jehož knih byly natočeny dva filmy – Strach a hnus v Las Vegas (1998) a Rumový deník (2011), v nichž Johnny hrál.

„Za Hunterem jsem jezdila jako dítě s taťkou, který se s ním přátelil. Pro mě byl magickou postavou. Vždycky, když jsem přijela, se přede mnou uklonil, sundal si klobouk a já jsem hladila jeho pleš,“ vzpomíná s úsměvem půvabná rodačka z hlavního texaského města Austinu.

Trailer k filmu Black Mass: Špinavá hra Video: Freeman Ent.

Ve Špinavé hře hraje Lindsey Cyrovou, bývalou přítelkyni a matku jediného dítěte Jamese „Whiteyho“ Bulgera (Deppa), jednoho z nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu sedmdesátých let minulého století.

„Velice pečlivě jsem četla scénář, abych o Johnnyho roli věděla co nejvíc. Šlo o irského mafiána, kterého přemluví agent FBI ke spolupráci a domluví se s ním na zničení společného nepřítele, italské mafie. Vychytralý Whitey se tak vyhne právnímu postihu, navíc tvrdě upevní své mocenské postavení. A s tak krutým člověkem jsem v roli nezkušené Lindsey měla tu čest. Stejně jsem si natáčení s ním moc užila,“ dodá vítězoslavně.

I když se na velkém plátně Dakota objevila už v deseti letech v komediálním dramatu Léto v Alabamě (1999), kde se mihla s maminkou Melanií v režii jejího tehdy už třetího manžela Antonia Banderase, Hollywood o ní začal básnit až letos. Velkou roli v tom jistě sehrálo erotické drama Padesát odstínů šedi (2015), po kterém má dveře do velkého filmu otevřené.

O Padesáti odstínech šedi měla pochybnosti

Co ji ale vedlo k tomu, že na lechtivou postavu Anastasie Steeleové kývla? „Občas mě ještě teď napadne, co jsem to udělala. O roli jsem měla jisté pochybnosti od začátku, říkala jsem si, proč hrát nevinnou dívku, pannu, která se promění v sexbombu? Pak jsem si ale řekla, že její touha poznat 13. komnatu pěkného a úspěšného miliardáře by lákala spousty stejně starých dívek, jako jsem já.

Upoutávka na film Padesát odstínů šediVideo: CinemArt

Navíc se za své tělo nestydím a nevadí mi, že jsem na plátně v rouše Evině. Také jsem při natáčení silně erotických scén stoprocentně věřila režisérovi Samu Taylorovi a myslím si, že nahota a erotika ve filmu jsou krásné, když jsou natočeny se vkusem. Jen jsem nechtěla, aby film viděli naši,“ prozrazuje Dakota, která s Irem Jamiem Dornanem bude hrát v pokračováních Padesáti odstínů šedi – Fifty Shades Darker a Fifty Shades Freed, která budou mít premiéru na sv. Valentýna v roce 2017 a 2018.

Tuto talentovanou herečku zřejmě čeká jasná budoucnost nejen pro její nadání a krásu, ale i díky oblibě u tvůrců a diváků. A Dakota herectví miluje a tvrdí, že je na svou náročnou kariéru dobře připravena. Hlavně však má herectví v krvi.

Rodiče se opakovaně brali a rozváděli

„Myslím, že mě v této profesi nic nepřekvapí, mám dobrý základ a pocit, že jsem vyrůstala v cirkuse. Byli jsme totiž s našimi stále na cestách. Bydleli jsme v karavanech, natáčelo se ve studiích, kde jsem také nechyběla. Znala jsem letadla, vlaky a automobily a hodně talentované a často i dost ujeté lidi,“ vzpomíná. Její rodiče, kteří se k velké radosti bulváru brali a rozváděli a opět brali a rozváděli, si rozdělili péči o dceru při natáčení filmů tak, aby se o ni vždy mohli postarat.

„Být s nimi na natáčení představovalo jedinou možnost, jak si rodiče užít. A protože se, když mi bylo šest, opět rozvedli, trávila jsem dva týdny s mámou a druhé dva s tátou. Vždy se mnou byl také soukromý učitel. Ten nomádský život se mi velice zamlouval, horší to pak bylo zpátky ve škole, kde mě spolužáci moc nebrali,“ vzpomíná.

Chystá se na charakterní role

Dakota také od sedmnácti pracovala v modelingu a od začátku v něm měla úspěch. Dokonce by si podle znalců byla vydělala celé jmění, kdyby se mu věnovala naplno. Herectví ale zvítězilo a Dakota jde dál ve šlépějích předků. Po Špinavé hře se ještě letos představí v mysteriózním dramatu A Bigger Splash vedle špičkového Brita Ralpha Fiennese. Rok nato bude hrát v romantické komedii How to be single – Jaké je to být sama.

Právě na toto téma zabrousila v jednom z posledních rozhovorů, kdy si postěžovala, že štěstí u mužů zatím moc nemá. „Myslím, že po tom, co jsem se předvedla v Anastasii, ze mě mají strach. Jediný, kdo mě miluje, je můj expřítel, muzikant Matthew Hitt. Vrátil se ke mně, jakmile se mu podařilo moji roli v Padesáti odstínech šedi vydýchat. Věřím ale, že si svou reputaci napravím, v budoucnu se chystám i na zajímavé charakterní role,“ slibuje Dakota Johnsonová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám