Hlavní obsah

Co nosily ženy v kabelkách před sto či padesáti lety

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Časosběrná, historii i moderní současnost mapující videa, se mezi širokou veřejností těšila velkému zájmu. I proto se americká lifestylová firma Mode rozhodla přijít s dalším podobným kouskem. A tentokrát si na své přijdou především ženy. Nové video totiž ukazuje stoletý vývoj milovaných i nenáviděných dámských kabelek i jejich obsahu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jak šel čas s nejoblíbenějším ženským doplňkemVideo: Reuters

 
Článek

Více než 120 000 zhlédnutími se pyšní krátký film, který mapuje vývoj různých typů kabelek, a to od historie až po současnost. Každý kousek z hvězdné sestavy přitom zastupuje jednu historickou dekádu, pro kterou byl typický specifický tvar, barva i styl neodmyslitelného ženského doplňku.

Video je ale také zajímavé svým pozadím. Kromě samotného modelu kabelek si diváci a divačky mohou prohlédnout i přehled doplňků, které už před sto lety patřily do garderoby každé vznešenější ženy.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Jak šel čas s nejoblíbenějším ženským doplňkem

Ačkoliv se obsah kabelek často mění, jsou i tak vidět věci, bez kterých ženy už od minulého století nedají takřka „ani ránu“. Mezi ně patří zejména sluneční brýle a make-up.

Lze také sledovat doplňky, které se opět objevují po celou dobu, avšak jejich elegantní obal ztrácí na atraktivitě (cigarety, kapesníčky).

Naopak se objevují jiné, zejména technické vychytávky, které eleganci obsahu kabelek vyrovnávají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám