Hlavní obsah

Chcete být stoprocentně sexy? Kupujte si šaty podle typu pozadí

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní myšlenkou každé ženy, která si kupuje nové šaty, je, aby jí slušely. I při dobré snaze se ale občas vše nevydaří tak, jak by si přály. Jedním z nešvarů, které ženám občas kazí dokonalou radost, je poněkud nevzhledný zadeček v novém modelu. Odborníci ale mají radu. Pokud budete šaty vybírat podle typu svého pozadí, žádné faux pas vám nehrozí.

Foto: Profimedia.cz

Vědci rozdělili dámské pozadí do čtyř základních skupin podle tvarů - hruška, rajče, brambora nebo nektarinka.

Článek

Jedna z nejzákeřnějších otázek ohledně vzhledu, kterou může žena muži položit, je "Miláčku nemám v tom moc velký zadek?" Ať už totiž muž odpoví jakkoli, žena nebude nikdy zcela spokojena. V horším případě může mít špatná odpověď dohru v podobě prázdné postele, v lepším případě žena obviní partnera ze lži (a to i když si muž opravdu myslí, že jí to sluší).

Jak tedy nejlépe vyřešit situaci, aby se žena vůbec nemusela ptát, a byla sama se sebou spokojena? Vhodným řešením je vybírat šaty, které nejlépe vyhovují tvaru ženského pozadí.

A jaké to jsou? Dámské zadečky módní návrháři rozdělili do čtyř základních skupin podle tvarů - hruška, rajče, brambora nebo nektarinka. Podle toho pak navrhli řadu šatů Wonderbum, které budou podle nich vyhovovat každé ženě, uvedl server Daily Mail.

Rajče

Baculatý a ne příliš pevný zadeček ve tvaru rajčete je mezi ženami stále rozšířenější. Do této kategorie prý zapadá až 45 procent žen. Těmto ženám podle odborníků nejlépe vyhovují těsné strukturované šaty se zpevňujícím účinkem, velikost zadečku ve vztahu se zbytkem těla vhodně rozptýlí černá barva.

Brambora

Druhým nejrozšířenějším tvarem (30 procent) je pak tvar brambory. Nositelky těchto "neforemných" širokých tvarů by měly věnovat výběru šatů zvláště velkou pozornost. Nejlepší jsou pro ně šaty tulipánového tvaru, které podle odborníků zadeček opticky zeštíhlí a celkově protáhnou celou postavu.

Hruška

Pozadí ve tvaru hrušky má podle odborníků 15 procent všech žen. Pro tento typ se nejlépe hodí dlouhé šaty, které jsou ve své vrchní části užší, v oblasti zadečku se pak rozšiřují, a to až dvojnásobně. Délka nejlépe až na zem totiž podle odborníků zastíní velikost pozadí, uvazování kolem krku a výstřih pak zdůrazní ramena.

Nektarinka

Mezi ženy s pozadím ve tvaru nektarinky se řadí 10 procent všech dam. Majitelky tohoto kulatého a plného pozadí mají velké štěstí. Jejich tvar zadečku totiž vypadá přirozeně a vyzývavě, mohou si tak dovolit ho zvýraznit, například v těsných saténových šatech červené barvy.

Foto: Profimedia.cz

Neuspokojivý vzhled pozadí

Proč ale vlastně přišli návrháři s tímto řešením? Podle průzkumu, který si nechali zpracovat mezi 18 tisíci ženami, je totiž téměř 85 procent žen nespokojeno se svým pozadím.

Výzkum psychologa Davida Holmese ukázal, že za nespokojenost s rozměry či velikostí zadečku může především moderní strava. Přišel proto s vědeckou rovnicí, která určí ten správný tvar podle pružnosti, pevnosti a symetrie dámského pozadí.

"Letošní Vánoce mohou být všechny ženy spokojené. Řada společenských šatů, kterou jsme navrhli, totiž vyhovuje každému tvaru a velikosti pozadí, každá z žen tak bude spokojena," uvedla Fiona Lambertová z obchodního řetězce Asda.

Reklama

Související články

Nejvýstřednější dámské spodní prádlo

Pokud hledáte nějaký sexy obleček, nebo neotřelý dárek pro partnerku, nechte se inspirovat tvorbou mladých designérů z celého světa. Není sice jisté, zda svou...

Výběr článků

Načítám