Hlavní obsah

Český účes s francouzským šarmem

Právo, jan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účes s kaskádou vln, který je inspirován Madonnou od Botticelliho, krátký střih s geometrickou ofinou nebo vlasy sestřihané tak, že jejich vlastník budí mylný dojem poslušného chlapce z 60. let minulého století. Tak budou vypadat účesy na letošní jaro a léto, jak je tento týden předvedli čeští kadeřníci sdružení ve skupině Haute Coiffure Franćaise (HCF).

Foto: Miroslav Sova, Právo

Mezi modelkami jsou zprava zástupci našich salónů z HFC Jan Špilar, Vlasta Korbelová, Petra Měchurová, Lucie Kekelová, Lucie Tichá, Michal Zelinka a vlevo nahoře stojí Lucie Kařalníková.

Článek

Inspiraci vzali kadeřníci od svých kolegů z Paříže, kde jednotliví kadeřničtí mistři udávají zásadní trendy. Skupina elitních kadeřníků HCF vznikla ve Francii už v roce 1945, od roku 2001 funguje i v Česku a dlouhodobě spolupracuje se značkou L’Oréal Professionnel.

.: Nová kolekce ČR/foto: Haute Coiffure Francaise

Malé kadeřnické salóny mohou také soutěžit

„Malé salóny u nás tak mají mimo jiné možnost bojovat společně proti velkým kadeřnickým řetězcům. HCF dbá na kvalitu, originalitu, ukazuje, že i u nás jsou skvělí kadeřníci,“ říká Petra Měchurová ze stejnojmenného salónu, která byla loni zvolena uměleckou ředitelkou HCF v ČR. Prezidentem české sekce je Jan Špilar.

.: Nová kolekce ČR/foto: Haute Coiffure Francaise

Dvakrát do roka se pak v Paříži koná prezentace kolekce HCF. A tak se letos na začátku února do sálu Caroussel v Louvru sjelo přes 2000 kadeřníků z celého světa a zhlédli francouzské kadeřnické mistry ztvárňující novou kolekci jaro–léto 2008 s názvem Vertiges neboli Poblouznění, která spojuje lehkost bytí s poezií a sny.

Reklama

Související články

OBRAZEM: Skutečně neskutečné účesy

Pokud vám někdy nestačí jen krásný make-up či zajímavé šaty a máte dostatek odvahy a sebevědomí, můžete se více či méně inspirovat následujícími fotografiemi....

OBRAZEM: Gurmánské pokušení barev a účesů

V módě se setkáváme s barvami čokolády, nebo naopak metalickými barvami bonbonierových obalů či živými barvami ovoce. I tvary doplňků a kosmetických přípravků...

Výběr článků

Načítám