Hlavní obsah

Časté česání vlasů může vést až k plešatosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalem

Nemálo žen se bez hřebenu neobejde několikrát denně. Kdo ale svou hřívu podrobuje česání vícekrát denně, dobrovolně podstupuje násilné řídnutí vlasů. Podle nové studie z Izraele totiž ženským vlasům časté projíždění hřebenem nesvědčí. A ty, které se češou dvakrát denně, mají vlasy mnohem řidší a rychleji plešatí než ty, které se spokojí s jediným takovým zásahem.

Článek

Studii z Hebrejské univerzity otiskl deník Haaretz s odvoláním na dermatologa Alexandera Kirdmana. Ten pak listu svěřil: „Ženy, které se češou dvakrát denně, ztrácejí třikrát více vlasů než ty, které se češou jen jednou denně.“

Ze studie také vyplynulo, že úplně nejlepší je v péči o vlasy hřeben vůbec nepoužívat. Mnohem zdravější je, pokud vlasy upravujeme pouze prsty a to i třeba několikrát denně. Toto zjištění pak překvapilo většinu odborníků.

„Výsledky nás skutečně překvapily, protože v lékařských kruzích byl hřeben doposud považován za prostředek zlepšující oběh krve a omezující tím ztrátu vlasů,“ dodal Kirdman.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám