Hlavní obsah

Bruce Willis: Moje nová manželka Emma perfektně doplnila rodinu

Právo, Jana Rovenská

V byznysu i v lásce úspěšný herec má ve svých čtyřiapadesáti všechno, co si může přát. V Hollywoodu je na roztrhání, teď sklízí ovace za svou poslední sci-fi Náhradníci a nedávno se oženil s krásnou, o třiadvacet let mladší modelkou Emmou Hemingovou.

Foto: Profimedia.cz

Věří, že mu jeho mladá žena Emma Hemingová dá toužebně očekávaného syna.

Článek

Když se ho po premiéře novináři ptali, co si od nového manželství slibuje, odpověděl: „Chtěl bych, abych se mohl dál hodně smát a sloužilo mi všechno, jak má. Chtěl bych mít další děti. Moc si přeji syna, raději dva, pak klidně i další holky. Věřím, že mi to teď vyjde.“

Jeho manželka Emma se narodila na Maltě a vyrůstala v Londýně, ve světě se prosadila jako supermodelka spodního prádla pro ty nejlepší světové značky. Bruce si jí poprvé všiml v roce 2007 při natáčení thrilleru Neznámý svůdce, kde dostala malou roli. Podle znalců se velice podobá jeho bývalé ženě Demi Mooreové. Ta se spolu s jejich třemi dcerami a manželem Ahstonem Kutcherem jako jediná zúčastnila letos na jaře Willisovy svatby na ostrůvku v Karibiku.

Rodina na prvním místě

Rodina byla pro Bruce vždy na prvním místě. „Je to asi nad lidské chápání. Říkám nám rozšířená rodina. Jezdíme společně i na dovolenou a na tom se ani v budoucnu nic nezmění. Demi je matkou mých dětí a Ashton jejich otčím. Jsem nesmírně rád, že se z něho vyklubal tak vynikající chlapík. S Demi se máme pořád rádi, oběma nám šlo vždycky především o děti. Emma to chápe, perfektně mezi nás zapadla.“

Foto: Archiv, Právo

Role nadporučíka v Hartově válce ho v roce 2002 poprvé zavedla do Prahy.

Pokud jde o Náhradníky, žánr sci-fi není pro Bruce novinkou. Ve filmu 12 opic (1995) se vydal do minulosti ovlivnit budoucnost, v Pátém elementu (1997) zachránil svět před zlem z vesmíru a teď jako Greer, agent FBI, pronásleduje dokonalé lidské roboty - náhradníky.

Děj filmu se odehrává v roce 2054, kdy technologie dosáhla takového stadia, že lidé žijí své životy na dálku v pohodlí a bezpečí svých domovů přes náhradníky - fyzicky perfektní a sexy mechanické zástupce.

Jenomže každá idyla jednou skončí. Postupně jsou likvidováni nejen náhradníci, ale i lidé, kteří je doma ovládají a agent Greer musí přijít celé věci na kloub.

Ne náhodou tvůrci vybrali pro ústřední postavu Willise. „Na Bruceovi je zajímavé, že umí skvěle hrát policajty, ale současně stejně výtečně i obyčejné lidi. Jeho postava je obojí,“ říká režisér Jonathan Mostka. A právě tato skutečnost Bruce na roli lákala.

„Nejprve jako agent FBI sedím doma a nechávám svého robotického náhradníka dělat nebezpečnou práci za mě. V určité fázi o něj ale přijdu a jsem nucen se vydat ven sám. Pak teprve přicházím na to, jaké to je být jediným člověkem ve světě plném strojů. A právě to, že hraju obě polohy - nejdříve perfektního robotového agenta, superhrdinu, posléze už jen toho obyčejného lidského, bylo na tomto příběhu, varujícím před přetechnizovaným světem, nejzajímavější.“

Narodil se na vojenské základně

Bruce se narodil na německé vojenské základně v Idar-Obersteinu americkému vojákovi. Když mu byly dva roky, přestěhoval se s rodiči do New Jersey. Dnes už lze jen těžko věřit tomu, že v mládí koktal a po škole pracoval jako řidič náklaďáku. Až ve dvaceti se rozhodl, že se sebou něco musí udělat, a zapsal se do dramatického kurzu na místní státní univerzitě Montclair. Když ho škola začala nudit, odjel do New Yorku, kde si s dalším začínajícím hercem najal levný byt.

Ve třiceti měl za sebou teprve tři filmy. Štěstěna se na něho usmála až v roce 1985 rolí soukromého detektiva ve známém televizním seriálu Měsíční svit. Pak už se nezastavil.

Během plodné kariéry Bruce mnohokrát předvedl, že je schopen zahrát velice rozmanité postavy, ať už jde o zápasníka v Pulp Fiction, záletnického podnikatele v dramatu Nejsem blázen, vietnamského veterána ve snímku V nepřátelském poli, dětského psychologa v Šestém smyslu, či legendárního detektiva McClanea, kterého v sérii Smrtonosná past ztvárnil v roce 2007 už počtvrté a znovu se stejným úspěchem.

Kromě herectví se Willis věnuje také produkci. Byl producentem filmů Rukojmí a Můj soused zabiják. Se svým bratrem Davidem založil společnost Willis Brothers Films se sídlem v Los Angeles.

Foto: Archiv, Právo

V akční krimikomedii Můj soused zabiják mu sekundoval Matthew Perry.

V soukromí mu velkou radost stále dělají dcery. Nejstarší Rumor (21) má za sebou už několik filmů, filmu se věnuje i osmnáctiletá Scaut a patnáctiletá Tallulah. „Můj vztah s dcerami byl vždycky kamarádský. Jako rodiče jsme se s Demi vždycky snažili, abychom jim dali co nejvíce informací a co nelépe je připravili na cestu do dnešního světa. Jsem na ně ohromně pyšný a věřím, že se před kamerami budeme potkávat co nejčastěji.“

Jediným mrakem v letošním úspěšném roce bylo pro Bruce 8. září, kdy mu ve věku 79 let zemřel otec David. Pohřbu se zúčastnila celá Willisova rozšířená rodina.

Nyní je Bruce opět v jednom kole, v roce 2010 se představí v dalších pěti snímcích. Bude mezi nimi i akční příběh o vysoce kvalifikovaných a nebezpečných žoldácích, kteří si říkají Expendables. Zahraje si v něm ve skvostné sestavě se Sylvesterem Stallonem, Mickeym Rourkem, Arnoldem Schwarzeneggerem, Jasonem Stathamem a Jetem Liem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám