Hlavní obsah

Chcete být francouzsky šik? Pořiďte si baret

Novinky, Linda Humlová

Barety jsou jasným trendem letošní zimy. Jejich hlavní výhodou je to, že spolehlivě zahřejí, ale přitom vám nijak neuberou na šarmu. Právě naopak. S lehkostí vás pasují do role okouzlující Pařížanky, stačí je jen sladit s barvou vašeho kabátu.

Foto: Profimedia.cz

Barety zažívají comeback.

Článek

Barety se spousta z nás bojí nosit. Často totiž nabýváme dojmu, že by nám mohly přidávat léta. To je ale naprostý nesmysl. Barety jsou nadčasové a sluší mladým slečnám, stejně tak jako ženám v letech. Navíc se nemusíte bát, že by vám pošramotily účes.

Barety totiž můžete nosit hned na několik způsobů. Například pro typický francouzský look je noste zešikma. Další variantou je posunout si baret více dozadu na temeno hlavy a vpředu načechrat. Tímto způsobem dodáte opticky vlasům objem, i když je máte již několik dnů nemyté. A co až se ochladí? Pak si stačí baret stáhnout více do čela, abyste ochránila své dutiny.

Foto: Profimedia.cz

Pařížská elegance Gabrielle Caunesil Pozzoliová s černým baretem.

Oblečte se do druhé kůže

Styl
Foto: archiv firem

Růžový kabát, Pietro Filipi, 8990 Kč. Leopardí baret, Lindex, 449 Kč. Modrý kabát, Zara, 2999 Kč. Růžový baret, Tonak, 800 Kč. Károvaný kabát, Lindex, 2299 kč. Šedý baret kašmírový, 509 Kč.

Důležitým kritériem při výběru baretu je nejen materiál, ale také barva. Co se týče materiálu, tam vsaďte na klasickou vlnu nebo kašmír. Oba materiály mají skvělé hřejivé vlastnosti. U barvy je to pak složitější. V každém případě volte takový odstín, který opticky ladí k vaší pleti, ale zároveň se hodí i ke kabátu, ke kterému baret hodláte nosit. Sázkou na jistotu jsou neutrální barvy, které sluší všem a snadno se kombinují.

Podzimní streetstyle z hlavního města módy

Styl

Pokud ale chcete svému outfitu i obličeji dodat na barvě, sáhněte po výrazných odstínech, jako jsou smaragdová, královsky modrá, růžová či žlutá. Skvěle také vypadá, když se vám podaří sladit barvu baretu s barvou očí.

Foto: Profimedia.cz

Pařížská elegance

Foto: archiv firem

Oranžový kabát, Pietro Filipi, 8990 Kč. Hnědý kabát, Esprit, 3499 Kč. Čepice se zvířecím vzorem, F&F, 239 Kč. Žlutý baret, H&M, 149 Kč. Zelený baret, Tonak, 500 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Skvěle vypadá i baret s kšiltem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám