Hlavní obsah

Až 70 procent žen má citlivou pleť, ale netuší jaký typ 

Citlivou pleť lze charakterizovat jako pleť, která je přirozeně zranitelná. Přestože si jsou ženy často vědomy, že mají citlivou pleť, neví, že neexistuje pouze jeden ale různé profily citlivé pleti. Proto byl vyvinut tzv. SensiTest, který dokáže pleť velmi přesně diagnostikovat a zároveň umožňuje určit kompletní profil citlivé pleti.

Článek

I když jsou mnohé ženy přesvědčeny, že znají velice dobře svou pleť, odborné výzkumy říkají pravý opak. Až sedmdesát procent žen má některou z forem citlivé pleti. Většina z nich však přesně neví, co to znamená a jak přesně by se o svou pleť měly starat. Proto vznikl projekt Týden citlivé pleti, který má za cíl vysvětlit a poradit lidem s jejich konkrétním typem citlivé pleti.

Jádrem odborného poradenství je soubor jednoduchých otázek SensiTest, který vychází z výsledků vyšetření více než 6000 osob z celého světa, jenž během deseti let realizovalo téměř šest set dermatologů. 

Pokud se chcete dozvědět víc o své citlivé pleti, pak právě v tomto týdnu /12.-17.5./ navštivte některou z 250 lékáren, kde vám odborně vyškolený lékárník provede tento speciální test. Vaši nejbližší lékárnu naleznete na: www.laroche-posay.cz .

U citlivé pleti rozlišujeme čtyři stupně citlivosti a čtyři typy reaktivity

Podle nejnovější diagnostiky pleti SENSITEST u citlivé pleti rozlišujeme čtyři stupně citlivosti - normální až lehce citlivá pleť, lehce citlivá pleť, citlivá pleť a velmi citlivá pleť a dále pak čtyři typy reaktivity pleti. Reaktivita citlivé pleti může být způsobena: - vlivem životního prostředí - při vystavení přílišnému horku, chladu či náhlým změnám teploty pleť svědí, štípe nebo pálí. Může dojít k jejímu začervenání. Pleť je choulostivá na vítr, slunce a atmosférické znečistění.- vaskulárním systémem - tato reaktivita je spojena s křehkostí kapilár. Pleť může vykazovat vaskulární nestabilitu projevující se začervenáním a pocity horka. Může tak reagovat na vnější (náhlé změny teploty) nebo vnitřní (kořeněná strava, alkohol) faktory. kontaktem s přípravkem obsahujícím alergizující látku, s velmi tvrdou vodou nebo s určitými textiliemi (len…). Po takovémto kontaktu následuje svědění, štípání či pálení pleti, může dojít k jejímu začervenání. Nejedná se však o alergickou reakci.   -  Atopická pleť -  je předurčena k hyperreaktivitě. Tato pleť je křehká a velice reaktivní a vyžaduje velice pečlivý výběr přípravků péče a hygieny pleti.

Reklama

Související témata:

Související články

Péče o suchou až atopickou pokožku

Trápí vás či vaše děti suchá, citlivá, červená a zanícená kůže se spoustou šupinek, která silně svědí? Pak pravděpodobně trpíte atopickou dermatitidou....

Výběr článků

Načítám