Hlavní obsah

Angelina Jolie se chystá na svatbu

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oscarová Angelina Jolie prožívá rušný rok. Po čtyřleté přestávce se představuje v hlavní roli dobrodružné fantasy Zloba - Královna černé magie a po devíti letech společného života s hercem Bradem Pittem si má zopakovat roli nevěsty.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Úspěšnému a oblíbenému hereckému páru leží Hollywood u nohou.

Článek

Plánování svatby neoficiálního královského páru Hollywoodu se stalo záležitostí celé veliké rodiny. „Od našeho zasnoubení před dvěma roky nás děti bombardují nápady, jak by měla svatba vypadat, neustále o tom s nimi diskutujeme. Moc se na svatbu těší, budou to tedy ony, kdo na ni budou dělat plány, bude v jejich režii. Určitě nás čeká velká legrace,“ směje se osmatřicetiletá přitažlivá maminka šesti dětí - adoptovaných Maddoxe (12), Paxe (10) a Zahary (9) a vlastních - dcery Shiloh (7) a dvojčat Knoxe a Vivienne (5) se stejným příjmením Jolie-Pitt.

Vezmeme se. Čekáme jen na správné načasování, abychom co nejlépe sladili potřeby dětí, naši práci a další aktivity.

Datum sňatku ale Angelina zatím prozradit nechce. „Vezmeme se. Čekáme jen na správné načasování, abychom co nejlépe sladili potřeby dětí, naši práci a další aktivity, abychom našli pro tuto výjimečnou událost co nejvhodnější termín,“ vysvětluje slavná rodačka z města andělů.

Matka, režisérka, velvyslankyně

Práce a starostí měla v uplynulých čtyřech letech opravdu dost - nejenže režírovala svůj druhý snímek, válečné drama Unbroken (Nezkrocený), ale kromě své hlavní role, mateřské, se intenzivně věnovala i povinnostem velvyslankyně dobré vůle OSN spojené s cestami po rozvojovém světě. Teď se aktivně zapojila do řešení sexuálního zneužívání mladých dívek v Nigérii.

„Půl života jsem věnovala tomu, abych pochopila, co se ve světě děje. Jednu dobu jsem uvažovala i o tom, že nechám filmování, protože mi v porovnání s tím, co jsem ve světě viděla, připadalo malicherné. V zemích se šíleným režimem a v uprchlických táborech jsem poznala úplně jiný, zbídačený svět. Potom, co jsem všechnu tu hrůzu viděla na vlastní oči, mi bylo jasné, že i já, zvlášť jako matka, musím pomoci,“ vysvětluje.

Foto: Neil Hall, Reuters

Angelina Jolie přichází na premiéru filmu Světová válka Z.

I v těchto názorech se s o dvanáct let starším Bradem Pittem naprosto shodují a podpora ze strany snoubence sehrála nemalou roli v Angelinině rozhodnutí zopakovat si potřetí svatbu - prvním manželem byl anglický herec Jonny Lee Miller, druhým Američan Billy Bob Thornton.

První muž, který ji plně pochopil

„Brad byl první muž, který mě dokázal plně pochopit. Byl to zase on, kdo se mnou začal jezdit po světě a přesvědčil mě o tom, že je nutné problémy ukazovat i na plátně. A protože mi pomáhá ve všem, především s dětmi, mohu ve svém poslání pokračovat.“

Její vztah sílil společně s tím, jak rostly děti. „Hodně jsme se sblížili. Máme tolik vzpomínek a všechny se vážou k době, kterou jsme prožili společně. Za ta léta máme svoji historii. Inspirujeme se jeden druhým, jsme přátelé v tom pravém slova smyslu, je to pohoda a hluboká láska, která přichází po letech, které prožíváme spolu,“ svěřuje se.

V minulém roce navíc Angelina udělala jedno zásadní rozhodnutí - podstoupila dvojitou amputaci prsu. „Byl to hodně složitý zákrok, ale jsem šťastná, že jsem se k němu odhodlala. Podle lékařů jsem měla z osmdesáti sedmi procent rakovinu jistou, máme ji bohužel v rodině. Mojí mamince ale tehdy nikdo nepomohl. Rakovinu prsu jí zjistili v šestapadesáti, záhy pak zemřela na rakovinu vaječníků, takže mě čeká ještě další operace,“ říká.

„Nebylo to ale důležité rozhodnutí jen pro mě. Chtěla jsem dodat kuráž i ostatním ženám s podobnou diagnózou a ukázat jim, jak se mohou před rakovinou uchránit. A myslím, že to padlo na úrodnou půdu, reakce byla ohromná,“ dodává statečná Angelina, která se teď po čtyřech letech od napínavého mysteriózního thrilleru Cizinec vrací na velké plátno ve velkém stylu.

Foto: Falcon

I v hlavní roli fantasy Zloba - Královna černé magie znovu dokazuje, že je oscarová herečka.

Rolí zlé víly Zloby (v originálu Maleficent), legendární postavy z Disneyovy Šípkové Růženky (1959), si splnila sen z dětství. „Už jako malá jsem ji vnímala jako nejstrašidelnější, ale i nejzajímavější postavu. Byla elegantní, sexy a ďábelská. Bála jsem se jí a zároveň mě přitahovala. Vždycky jsem se o ní chtěla dozvědět víc, proto pro mě bylo tak důležité tuto roli dostat,“ prozrazuje.

Tvůrci filmu respektovali originál, ale chtěli pohádku přiblížit nové generaci diváků. Ale jak to dostat do rovnováhy, jak udělat film, kde budou lidé spojeni s postavou, která zakleje dítě? Oscarový mistr vizuálních efektů a poprvé i režisér Zloby Robert Stromberg říká: „V Angelinině pojetí není Zloba jen ztělesněním zla, je to bojovnice. Mstí se za urážky, které utrpěla v minulosti. Není to tedy jen temná postava. Je hnána pomstou, ale zároveň chrání zemi, kterou miluje, a všechny, kteří v ní žijí.“

Každé ráno jsem do maskérny vstoupila jako Angelina a vyšla jsem z ní jako Zloba. Hned napoprvé jsem vyděsila i malou Vivienne, která hraje mladičkou princeznu Auroru.

Zážitek z pohádky jistě znásobí to, že si Angelina vychutnává každou vteřinu před kamerou a postavu Maleficent si vysloveně užívá. Příprava na roli stála ostřílenou herečku denně tři a půl hodiny v maskérně. Proteticky vyplněné tváře, které ještě zdůraznily její krásné rysy, rohy, mrtvolně bílá pleť, rubínové rty a dlouhé nehty pak dokázaly divy.

„Každé ráno jsem do maskérny vstoupila jako Angelina a vyšla jsem z ní jako Zloba. Hned napoprvé jsem vyděsila i malou Vivienne, která hraje mladičkou princeznu Auroru. Brzy ale ve své miniroli našla zalíbení a naše společné scény jsou pro nás i celou naši rodinu nezapomenutelné,“ dodává spokojeně Angelina Jolie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám