Hlavní obsah

10 tipů na filmy pro ženy: Dámy, tyto snímky vám zlepší den

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy je třeba nalít si sklenku dobrého vína a pustit si pohodový film nebo romantickou komedii. Po jakém snímku v takové chvíli sáhnout? Můžete vyzkoušet některý z našich následujících tipů.

Foto: Profimedia.cz

Meryl Streepová ve filmu Ďábel nosí Pradu.

Článek

1. Ďábel nosí Pradu

Podle knihy Lauren Weisbergerové natočil roku 2006 režisér David Frankel, který má na svědomí i pár epizod seriálu Sex ve městě, vtipnou komedii s Meryl Streepovou a Anne Hathawayovou v hlavních rolích.

Snímek vás přenese do redakce magazínu o módě Runway, kde panuje tvrdou rukou šéfredaktorka Miranda Priestlyová. Každý milovník módy by u ní chtěl pracovat, i když z ní jde strach. Miranda má vysoké nároky na asistentku, a proto u ní nikdo nevydrží.

Snaží se o to i Andy, která se kvůli šéfové kompletně změní – z šedé myšky je záhy luxusně oblečená Newyorčanka. Svět módy je opojný, ale Andy po čase vidí, že jí nenahradí láskyplný vztah s jejím přítelem, kterému se její proměna v módní dračici vůbec nelíbí. Snímek se bude líbit všem milovnicím módy a luxusu.

10 italských filmů, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

2. Sex ve městě

Úspěšný seriál Sex ve městě vygradoval stejnojmenným filmem. Čtyři hlavní hrdinky Carrie (Sarah Jessica Parkerová), Miranda (Cynthia Nixonová), Charlotte (Kristin Davisová) a Samantha (Kim Cattrallová) se stále kamarádí a žijí v New Yorku.

Carrie chystá svatbu s panem Božským, Charlotte se snaží otěhotnět, Miranda řeší manželskou krizi se Stevem a Samantha se snaží nezbláznit v Los Angeles, kde žije se svým přítelem Jerrym. A osud opět zamíchá kartami tak, jak si nepředstavovaly. Snímek, který se dočkal ještě jednoho pokračování, roku 2008 natočil režisér Michael Patrick King.

Sex ve městě po 20 letech. Jak vypadají hlavní představitelé dnes

Styl

3. Hodiny

Dvouhodinové drama režiséra Stephena Daldryho popisuje jeden den v životech tří žen – Nicole Kidmanová hraje spisovatelku Virginii Woolfovou v roce 1923, Julianne Mooreová hraje těhotnou Lauru, která žije v roce 1951 a chce se zabít, a Meryl Streepová ztvárnila Clarissu, která připravuje oslavu pro svého kamaráda umírajícího na AIDS.

Tři ženy, tři časoprostory a spousta nejistot. Předlohou filmu byla kniha od Michaela Cunninghama. Snímek byl devětkrát nominován na Oscara, sošku nakonec získala jen Kidmanová za hlavní roli.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

4. Frida

Salma Hayeková se roku 2002 velmi věrohodně proměnila v mexickou malířku Fridu. Biografický snímek o umělkyni, která trpěla zdravotními problémy, prožila divoké manželství a patří mezi feministické revolucionářky, natočila Julie Taymorová.

V Mexiku zřejmě objevili jedinou nahrávku hlasu Fridy Kahlo

Kultura

5. Královna Alžběta: Zlatý věk

Cate Blanchettová se roku 2007 zhostila role královny Alžběty. Biografický film o panovnici, která vládla v šestnáctém století Anglii a nechala popravit Marii Stuartovnu, natočil režisér Shekhar Kapur. Za nejlepší návrh kostýmů si tvůrkyně Alexandra Byrneová odnesla Oscara.

Historické filmy, které možná nejsou přesné jako dějiny, ale rozhodně vás zaujmou

Film

6. Na dotek

V dramatu o pomíjivosti lásky a lidských vztahů obecně hrají čtyři herecká esa – Julia Robertsová, Natalie Portmanová, Jude Law a Clive Owen. Snímek o propleteném milostném čtyřúhelníku natočil roku 2004 Mike Nichols.

Julia Robertsová: Už dávno nejsem Pretty Woman

Styl

7. Julie a Julia

Máte-li ráda vaření, užijete si tento milý film s Meryl Streepovou a Amy Adamsovou v hlavních rolích. Roku 2009 ho natočila režisérka Nora Ephronová a je o tom, že se Julie Powellová rozhodne za rok uvařit 524 receptů z klasické kuchařky, kterou v roce 1961 napsala Julia Childová, a psát o tom blog.

Snímek pak vypráví příběh jak blogerky ze současnosti, tak autorky kuchařky z minulosti.

10 dramatických snímků, které vás připraví o klidný večer

Film

8. Pravá blondýnka

Klasická americká komedie občas přijde vhod. Jestli nevíte, jakou si pustit, sáhněte po Pravé blondýnce, v níž excelovala Reese Witherspoonová v roli Elle. Ta se rozhodne jít na práva a všem včetně sebe dokázat, že na to má. Film, který je dnes už kultovní, natočil roku 2001 Robert Luketic.

Pravá blondýnka ještě jednou. Reese se chce vrátit k ikonické roli

Kultura

9. Magická posedlost

Magická posedlost, kterou roku 1998 natočil režisér Griffin Dunne, se neřadí mezi top filmy světa, ale má něco do sebe. Určitě se bude líbit těm, kdo milují kouzlení a romantické snímky. Dvě sestry čarodějky (Sandra Bullocková a Nicole Kidmanová) mají smůlu v tom, že každý jejich partner zemře. Jak to zlomí?

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

10. Hříšný tanec

Sladká tečka na závěr. Ať je zima, nebo horko, s Hříšným tancem nešlápnete vedle. Frances Housemanová přezdívaná Baby, vždy hodná a poslušná dívka, odjede s rodiči a sestrou na letní prázdniny. V hotelovém resortu se seznámí s instruktorem tance Johnnym Castlem a románek je na světě.

V tanečním filmu z roku 1987 ústřední dvojici sehráli Jennifer Greyová a Patrick Swayze. Režie se chopil Emile Ardolino.

Nuda? Vyberte si film z těchto deseti komedií a pobavíte se

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám