Hlavní obsah

Zoufalá pětka

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětici ústředních hrdinek v Zoufalých manželkách ztvárnily zkušené čtyřicátnice, ostřílené v amerických televizních seriálech: hnědovláska s laníma očima Teri Hatcherová, ve všem dokonalá zrzka Marcia Crossová, houževnatá plavovláska Felicity Huffmanová a provokativní blondýna Nicolette Sheridanová. Ani nejmladší z nich, sexy bruneta Eva Longhoria, není na obrazovce nováčkem.

Článek

Právě jejich zásluhou patří Zoufalé manželky k nejúspěšnějším seriálům v dějinách televize: získaly tři Zlaté globy, šest prestižních cen Emmy, na dvě desítky dalších ocenění a 55 nominací v anketách o televizní tvorbě. V USA, kde už běží třetím rokem, se na něj dívá v průměru 25 miliónů diváků.

A co o seriálu říkají hlavní představitelky?

"Seriál je sexy, chytrý a dynamický, není to tupá mýdlová opera, ale strhující show o pěti krásných ženách, které žijí ve zlaté kleci bohatého amerického předměstí a přece chtějí od života víc." Tvůrce seriálu Marc Sherry dodává: "Chtěl jsem ukázat své hrdinky jako obyčejné a současně mimořádné, spokojené a současně zoufalé, milující a nemilované, ale všechny toužící po naplnění svých představ o životě." Role jim psal přímo na tělo a bezpochyby měl šťastnou ruku.  

Teri Hatcherová (41) je považována za jednu z nejpřitažlivějších hollywoodských hereček. Její půvabná tvář se pravidelně objevuje nejen na filmovém plátně a televizní obrazovce, ale i na prvních stránkách prestižních časopisů. Nominace na prestižní ceny, které stejně jako její další herecké kolegyně získala za herecký výkon v Zoufalých manželkách, proměnila už na cenu Emmy i Zlatý glóbus. Role osamělé matky, která hledá lásku ve světě plném intrik, jí přirostla k srdci. "Postavení opuštěné matky znám do všech detailů. Jako bych se v roli viděla se svou osmiletou dcerkou Emerson Rose."   Po filmových hitech Spy Kids a bondovce Dnes ještě neumírej byly Zoufalé manželky rozhodujícím přelomem v její kariéře. Britský společenský magazín Glamour ji vloni vybral mezi nejpozoruhodnější tváře roku a cenu jí osobně předal slavný Sir Elton John.

Teri je činná v charitě, v organizacích pomáhajících obětem násilí a zhoubných nemocí rakoviny a AIDS.

V době, kdy Felicita Huffmanová (44) vyhrála konkurz na roli v Zoufalých manželkách, měla za sebou už velice slušnou hereckou kariéru, i když původně nechtěla být herečkou, ale zpěvačkou. Vyrůstala v rodině s osmi dětmi -sedm děvčat a chlapec. Rodiče se rozvedli, když byl Felicitě rok, a tak se matka o děti musela starat sama.

Byla nejmladší ze sedmi sester, hezká a nadaná a také strašně živá. Matka ji v létě posílala do dětských táborů, a právě tam Felicity okouzlil jeden z vychovatelů, vysloužilý herec, a o její budoucnosti bylo rozhodnuto. Protože nemohla spoléhat na rodinu, už v patnácti nastoupila na pomocné místo v televizi, odkud pak přešla na uměleckou školu. Brzy dostala menší roli v seriálu Západní křídlo.

I když se jí u filmu celkem dařilo, byla k herecké perspektivě značně skeptická: "Je to zaměstnání, kde nikdy nevíte, zda vaše poslední role není skutečně poslední." Seriál Zoufalé manželky všechno změnil. Po nevalně placených rolích dostává v seriálu 250 000 dolarů za každou epizodu, a těch byly desítky. Jako studentka v divadelní společnosti Atlantic se seznámila se svým budoucím manželem, o dvanáct let starším režisérem a hercem Williamem Macym. Mají dvě dcery, Georgii a Sofii, a jejich manželství se považuje v Hollywoodu za jedno z nejzdařilejších. "Musím zaklepat, abych to nezakřikla. Naše manželství je opravdu pohodové. Při tom seriálovém si chvílemi vybavuji šílenosti ze svého dětství," dodává. Felicity je svému manželovi vděčná i za to, že jí pomohl při překonávání anorexie, kterou trpěla, když se poznali.

Marcii Crossovou (44) si mnozí vybaví jako doktorku Kimberly Shawovou ze seriálu Melrose Place. Absolventka prestižní dramatické školy Julliard School v New Yorku debutovala v divadle v San Diegu. Po návratu do New Yorku a prvních divadelních úspěších na Broadwayi však začala pošilhávat po Hollywoodu. Když o ni neměla zájem velká filmová studia, zkusila losangeleskou televizi. Ve své první epizodní roli v Melrose Place v roce 1992 svým hereckým projevem natolik okouzlila producenty, že ji angažovali pro celý seriál. Psycholožka Shawová jí pak vynesla i mnohé další role včetně kultovního seriálu AllyMc Bealová, Všichni starostovi muži a v Doteku anděla. Vedle hraní začala Marcia studovat psychologii a od roku 1997 se pyšní titulem magistra psychologie.

To vše dokázala při šílených migrénách, kterými od čtrnácti let trpěla. "Vzpomínám si, jak mě rodiče pravidelně odváželi ze školy a jak jsem se pak doma svíjela bolestí. Migrény mě trápily celých deset let. Časem jsem se naučila limitovat všechno, co je způsobovalo, a brala jsem léky. Migrény do velké míry ovlivnily můj život. Dlouho mě izolovaly od mužů, kvůli nim jsem se totiž bála s někým chodit," přiznává. Její první láska, o 24 roků starší herec Richard Jordan, v roce 1993 zemřel. K založení rodiny se odhodlala až letos: v červnu si vzala o čtyři roky staršího bankéře Toma Mahoneyho a čeká s ním první dítě. Na svatbě ve velkém stylu nechyběla ani jediná Zoufalá manželka.

Foto: www.profimedia.cz  - Eva Longhoria

Eva Longhoria (31) se narodila v Texasu v rodině Mexičanů se čtyřmi dětmi. Po skončení střední školy se zapsala na univerzitu v Kingsville, kterou absolvovala s vyznamenáním a s diplomem bakaláře. Pak jí jedna z kamarádek poradila, aby se v Los Angeles zúčastnila konkurzu na populární televizní seriál Beverly Hills 90210. Šlo sice jen o nevýraznou epizodu, ale její herecký výkon byl tak dobrý, že si na ni producenti vzpomněli při obsazování další televizní mýdlové opery Mladí a neklidní. Tam hrála tři roky Isabelu. Pak přišly Zoufalé manželky, díky nimž se atraktivní herečka nedávno objevila v Evině rouše i na titulu pánského magazínu Maxim.

Od roku 2002 do ledna 2005 byla provdaná za herce Tylera Christophera, v současné době je její velkou láskou basketbalová hvězda Tony Parker. K oltáři s ním však nespěchá: "Jsme hodně rozdílní, tak nevím, jak by to fungovalo. A není to jen ve výšce." Eva totiž měří pouhých 160 centimetrů a Tony má skoro dva metry.

Nicolette Sheridanová (42) je v seriálu jediná Angličanka. Narodila se v Sussexu, ale její matka, anglická herečka Sally Sheridanová, se s ní záhy přestěhovala do Los Angeles, kde se vdala za slavného herce řeckého původu Tellyho Savalase. Nicolette tedy mluví plynně řecky a o svém otčímovi Savalasovi říká, že ho vždy považovala za jediného tatínka.

Své temperamentní seriálové postavě se velice podobá i ve skutečnosti a to především četnými milostnými vztahy. V patnácti poznala amerického herce Leifa Garretta a žila s ním v domě své matky šest let, v roce 1991 se poprvé vdala, po jedenácti měsících se ale se svým prvním manželem, hercem Harry Hamlinem, rozvedla a začala chodit s muzikantem Michaelem Boltonem. Rozešla se s ním v roce 1995. Vloni zrušila zasnoubení se svou další velkou láskou, fitnessovým trenérem Niklasem Soderblomem, a vrátila se k Boltonovi. Letos v březnu se zasnoubili na Bahamách.

Reklama

Související témata:

Související články

Prima uvede slavný seriál Desperate Housewives

Prima bude vysílat v české premiéře jeden z nejsledovanějších amerických seriálů, který loni získal tři Zlaté glóby a šest televizních cen Emmy, Desperate...

Eva Longoriová se chce vidět na plátnech

Herečka Eva Longoriová, kterou čeští diváci čerstvě znají jako pohlednou zahýbající manželku ze seriálu Zoufalé manželky prozradila, že chce účinkovat ve více...

Výběr článků

Načítám