Hlavní obsah

České modelky nejsou vyzáblé, trápí je celulitida

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěkné nohy a jiskru ve tváří žádá po modelkách ředitelka pražského festivalu Prague Fashion Week Eva Valová, která v české metropoli dvakrát do roka organizuje módní festivaly. Problémy s příliš hubenými modelkami, které hýbou obdobnými přehlídkami v některých evropských zemích, sleduje s nadhledem. V Česku je větší problém celulitida.

Článek

"Tělesné proporce musí být vyvážené. Důležitá je však nejen postava, ale také chůze a to, jak se manekýna chová na molu. Musí z ní také něco vyzařovat," říká Valová.

Modelky pro týdny módy vybírá prý také podle toho, jaké mají vlasy, pleť a chování. "Mnohdy jsou děvčata dobře rostlá, ale vím, že to nejde. Nemám také ráda, když žena nemá pěkné nohy," uvedla. Neodmítá však ani dívky mírně při těle, pokud jsou proporce v souladu s modelem. Móda pro baculky je součástí českých festivalů módy.

"Problém mohou být i velká prsa, když je dívka hodně štíhlá. Nejsem však ani příznivec vychrtlých modelek. Působí to až odpudivě a zejména mužská část obecenstva to odsuzuje," poznamenala.

Za problém českých modelek Valová nepovažuje anorexii, tedy chorobnou touhu po štíhlosti, ale celulitidu. "To je v Česku velký problém. Má ji více než polovina modelek," uvedla.

Celulitida trápí i takové modelky jako je Karolína Kurková či Petra Němcová. U někoho je to vlivem genetických předpokladů, ale nejčastěji je to díky špatné životosprávě a nedostatku pohybu.

Reklama

Související témata:

Související články

Celulitida hrozí také mužům

Dříve se tvrdilo, že celulitidou trpí pouze ženy starší a obézní. To však již dávno neplatí. Takzvaná pomerančová kůže se stala problémem i dívek velmi...

Krásné tělo bez celulitidy

Existuje spousta "zaručených" receptů a doporučení, která mají naše tělo navždy zbavit ošklivé pomerančové pokožky. Nic ovšem není zadarmo - boj s celulitidou...

Výběr článků

Načítám