Hlavní obsah

Módu příští rok ovládne hudba a náboženství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madonna je stále v kurzu. Potvrzují to nejen beznadějně vyprodané koncerty jejího aktuálního turné, ale i módní trendy pro jaro/léto 2007. Na mezinárodních veletrzích Styl/Kabo v Brně je představila Ellen Haeserová z nizozemského institutu módy Commandeur. Příští rok bude podle její prognózy ovlivňovat dámskou módu náboženství a pánskou hudební styly.

Článek

"Madonna odkazuje na náboženství už 25 let, teď přichází opět její chvíle. To, co celá léta prosazovala, se nyní dostane k masám," tvrdí Haeserová. V duchu náboženství však ženskou módu zároveň ovládne větší ticho, klid a střízlivost. Tady se módní prognostici inspirovali ve východních směrech. Kromě motivů odtud vzali i vrstvení. Pestrost místy nahradí několik různých odstínů jedné barvy.

Do ústupu se příští rok dostane hnědá. Letos jí ještě bude hodně, postupně se ale začne vytrácet. Naopak víc se bude kombinovat černobílá s červenou. In bude i modrošedá barva, tento trend naváže na letošní hit - námořnický styl, který letos vnesl do ulic pruhy. Těch se nezbavíme ani příští rok, budou ale širší a podstatně pestřejší. "Najdeme tam celou škálu barev najednou," doplnila módní odbornice.

Skutečným trhákem pak mají být grafické vzory, puntíky a tečky. "Budou na všem. Na ponožkách, košilích i kravatách. Už teď jich je hodně, ale na jaře se ještě rozmnoží," předpovídá Haeserová. V kurzu budou stále i květinové vzory. Pánové se budou dál vyžívat i v letos novinkovém westernovém stylu, pofrčí kostky.

Western i další směry ovládá stále "vzhled trhanů". Obnošený styl jen tak nevymizí, odhaduje prognostička a radí: "Nenoste oblečení do armády spásy, ale noste ho dál, jako byste tam patřili."

Zastánci jeansů zvolí tmavší odstíny, rifle i ostatní kalhoty budou úzké. V obchodech jsou takové modely už letos, ale zatím podle Heaserové moc nejdou. Přesto se dá očekávat například velký návrat legín. "Madonna je měla v jednom ze svých posledních klipů a od té chvíle po nich ženy opět šílí," říká s odkazem na popovou hvězdu módní expertka.

Reklama

Související témata:

Související články

Revoluční pohodlné boty s vysokými podpatky

Neumíte si svůj život představit bez bot s vysokými podpatky, i když vás z nich po celodenním nošení bolí pravidelně nohy? Máme pro vás řešení. Boty...

Trendům podléhají i deštníky

Módní trendy se netýkají jen šatů, stylu líčení, obuvi, ale i deštníků jako součásti trendů a stylů. V současné době by se člověk ve výběru deštníku měl řídit...

Kvalitní podprsenka dokáže zázraky

Výrobci dobrých podprsenek patrně nikdy nepřijdou o svůj kšeft, protože nemálo právě na nich záleží, jak ženy vypadají nejen svlečené, ale hlavně oblečené....

Výběr článků

Načítám