Hlavní obsah

Na fotbalovém šampionátu vedou krátké účesy

Dávno jsou pryč časy, kdy fotbalisté nosili účesy "vpředu krátké, vzadu dlouhé". Hráči na letošním šampionátu upřednostňují krátké vlasy.

Článek

Pěkný účes a péče o něj patří dnes k bontonu. Ne jako za časů Olivera Bierhoffa. Z toho si mnozí utahovali, když se objevil v reklamě na šampon.

Bastian Schweinsteiger je z technického hlediska podle kadeřníků nejnápadnějším členem německé jedenáctky. Nosí účes s krátkým punkerským kohoutem. Odborníci na vlasovou módu ale říkají, že takové účesy jsou už zase "out". Anglický tisk vymyslel pro Schweinsteigera nelichotivou přezdívku Mister Toilet Brush (Pan Záchodová štětka). Jeho kolega z týmu Lukas Podolski byl ve svých komentářích decentnější: "Ten pruh se nepodařil."

Původce punkerského účesu, módní ikona David Beckham, je tentokrát se svým krátkým střihem blond barvy dost nenápadný.

Kromě "mini číra" se již několik let těší oblibě uzounká čelenka, která brání neposlušným vlasům, aby se hráči draly do obličeje. Díky ní uniká kadeřnickým nůžkám neustále Torsten Frings. Čelenka prý pochází z Itálie. Tamní hráči s ní běhali po fotbalových hřištích již na mistrovství Evropy v roce 2000.

Pravý "fotbalistický účes", vpředu krátké, vzadu dlouhé vlasy, je letos opravdovou raritou. Argentinec Luis González je jedním z mála, kdo nosí tento sestřih typický pro 80. léta minulého století.

Hráči volí spíše nevýrazné účesy

U Italů chodí na fotbalový trávník s vlasy staženými do ohonu Mauro Camoranesi. Brazilec Ronaldinho zase při tréninku krotí vlasy pomocí šátku. Ronaldo, střelecký král mistrovství světa v roce 2002, je tentokrát zcela oholen. Zbavil se ostrůvku vlasů, který tolik přitahoval pozornost fotografů. Jeho styl letos kopíruje Loco, hráč Angoly, jenž je tak jedním z mála, kteří svým účesem vybočují z řady.

U některých hráčů je krátký účes z nouze ctnost. Například francouzská fotbalová hvězda Zinédine Zidane má na posledním mistrovství světa ve své kariéře hlavu tak hladce vyholenou, že už ani nelze rozeznat, jakou má ve skutečnosti pleš. Také švédský sexsymbol Fredrik Ljungberg, který coby model pro značku Calvin Klein okouzlil nejen ženy, ale i homosexuálně orientované muže, přišel ve svých 29 letech již o nějaký ten vlas.

Hustou kšticí se naopak může chlubit portugalský kapitán Luis Figo nebo jeho německý kolega Michael Ballack. O Ballackových tmavých, pěstěných loknách básní svět kadeřníků. "Vypadá skvěle, trochu jako milovník z Jižní Ameriky," chválí fotbalistu kadeřník Udo Walz, který pečuje o vlasy německých prominentů. A jeden z jeho kolegů z branže dodává: "Ballack je rozhodně u kadeřníka častěji než (Bastian) Schweinsteiger." Muži s trošku delším účesem vypadají totiž rychleji neupraveně, a tak musejí častěji ve svém diáři najít čas na návštěvu kadeřníka.

Reklama

Související články

Ženy sledují fotbal nejen kvůli sexy hráčům

Ženy se nezajímají o fotbal jen kvůli atraktivním hráčům, vyplývá to z výsledků průzkumu uveřejného v Die Sport. Pouze sedm procent ze všech dotázaných...

Vibrátory jdou během MS ve fotbale na odbyt

Ženy, které v době mistrovství světa ve fotbale počítají s tím, že se jim jejich partneři nebudou věnovat, v poslední době začaly intenzivněji navštěvovat...

Výběr článků

Načítám