Hlavní obsah

Šperky pro jakýkoli okamžik i náladu během dne

Novinky, DaS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad všechny ženy chtějí být přitažlivé. Už v dávných dobách si vyráběly primitivní šperky, aby vyzdvihly svou ženskost a půvab. To dnešní ženy mají cestu ke kráse mnohem snazší. Nejen, že mají na výběr rozličné množství ozdob, ale dokonce si mohou vybírat podle své momentální chuti a nálady.

Článek

Být "in" dnes neznamená mít pouze oblečení a boty podle nejnovějších trendů, ale i sladěné doplňky, mezi které patří i šperky či bižuterie.

Letošní trendy provází především přírodní materiály a pastelové barvy. Hitem jsou naušnice se starým zaklapávacím zapínáním tzv. klapky, s barevnými kameny či dlouhé visací naučnice z bílého kovu a pastelových kamínků. Na popředí se stále drží i perle.

Velmi módní jsou etnické víceřadé náhrdelníky, kde je použito současně více materiálů -  kameny, perleť, dřevo, sklo, textil...

Novinkou je velká škála přívěsků s karabinkou. Doplňují kabelky, pásky i mobilní telefony jak pro volný čas, tak v městském stylu.

Stále více oblíbenější jsou i šperky vyrobené z kvalitní oceli, jejichž povrch je potažen žlutým kovem a rhodiem, vzácným kovem oblíbeným díky své nádherně bílé barvě, zářivému lesku a mimořádné tvrdosti. Tyto kovy používá ve své kolekci firma Zepter International. Šperky Zepter jsou zdobeny buď křišťálem Swarovski, známým po celém světě svou kvalitou, nebo barvami hýřícími zirkony. Některé šperky jsou povrchově upravené technikou, které mohou dosáhnout jen mistři svého řemesla. Například pískování je použito jen na jemné matné provedení a každý šperk je ručně leštěný. Pokud je součástí šperku perla, jedná se o skleněnou s lakovanou úpravou. Aby perly zůstaly krásné po dlouhou dobu, je do šperků každá perla vsazena samostatně, ručně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám