Hlavní obsah

Londýnské přehlídky se nesly ve znamení minimalismu a flóry

Novinky, Linda Humlová

Londýn zachvátila módní horečka. V termínu od 13. do 17. září se zde totiž odehrál prestižní týden módy. V rámci něj představili světově uznávaní návrháři své módní kolekce pro nadcházející sezonu jaro/léto 2020. Prohlédněte si to nejlepší z mol britské metropole.

Foto: Profimedia.cz

David Koma

Článek

Julien Macdonald

Po odchodu návrháře Roberta Cavalliho z módního průmyslu celý svět čekal na návrháře, který dokáže díky šatům podtrhnout neohroženost a sex-appeal každé ženy.

A právě to se povedlo britskému talentu Julienu Macdonaldovi, který svou nejnovější přehlídku uspořádal ve velkolepých prostorách londýnské katedrály Southwark.

Kolekce byla plná sexy kousků. Dominovaly jí propracované asymetrické šaty poseté flitry, korálky i blyštivými kamínky. Nechyběly ani nákladné róby, které kromě zmíněného zdobilo i luxusní pštrosí peří.

Foto: Profimedia.cz

Julien Macdonald

Erdem

Kanadský návrhář Erdem Moralıoğlu si jako molo zvolil privátní zahrady Londýnského parku a nutno poznamenat, že lepší lokaci si vybrat snad ani nemohl.

Kolekci totiž dominovaly pro Erdema již typické florální motivy v různých variantách i barvách. Co se týče střihů, většina modelů zcela postrádala linii pasu, šaty proto působily vzdušně a romanticky.

Dalším souhrnným znakem byla délka ke kotníkům, která dávala možnost vyniknout botám.

Foto: Profimedia.cz

Erdem

David Koma

Naopak gruzínský návrhář David Koma návštěvníky své přehlídky uhranul jasně definovanými střihy a ostrými liniemi.

Ucelené kolekci dominoval minimalismus a základní barvy černá a bílá, které občas protkla oranžová. Jeho modely působí jako druhá kůže, i proto si je na různé akce vybírají herečky z Hollywoodu.

Foto: Profimedia.cz

David Koma

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Čeští návrháři, které stojí za to sledovat

První zářijový týden se tradičně nesl na vlně Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku (MBPFW). Tento svátek módy nabízí každoročně to nejlepší z české módní scény...

Módní inspirace: Minikabelky

Nevejde se do nich ani větší chytrý telefon, přesto je návrháři chrlí do oběhu již druhým rokem. Řeč je o minikabelkách. Ty totiž zcela nahradily velké tašky,...

Výběr článků

Načítám