Hlavní obsah

Pečovat o dekolt se vyplatí. Budete vypadat mladší a atraktivnější

Novinky, das

Svůdný dekolt dodává každé ženě na atraktivitě. Za jeho dokonalost ale obvykle nemůže příroda, ale pravidelná péče o něj. I na dekoltu se totiž mohou objevit vrásky či pigmentové skvrny, kvůli kterým se poté ženy cítí starší a méně atraktivní. Pokud vám tedy na vašem vzhledu záleží, utvořte si z péče o dekolt každodenní rituál.

Foto: Profimedia.cz

Za krásný dekolt obvykle nemůže jen příroda, ale pravidelná péče o něj.

Článek

Pokožka na dekoltu a šíji je často sušší a citlivější než pleť obličeje. O to větší vyžaduje péči.

Pravidelný rituál

Ideální je utvořit si z péče o dekolt a šíji pravidelný rituál. A začít můžete hned ráno. Kromě střídání teplé a studené sprchy v dané oblasti vklepejte do pokožky krku a dekoltu hydratační sérum a následně i krém, jenž bude obsahovat kyselinu hyaluronovou či kolagen a v letních měsících i UV filtr, minimálně SPF 20.

Sluneční ochrana je důležitá, protože UV záření způsobuje, že pokožka ztrácí na pružnosti a rychleji stárne, nebo se na ní objevují pigmentové skvrny.

Dnes již existují přípravky vhodné přímo pro tuto oblast, ale výborná je i péče na obličej, ideálně určená pro sušší pleť.

Foto: archív firmy

Péče o dekolt

Foto zleva: Vichy Neovadiol Phytosculpt - péče pro zpevnění a remodelaci kontur krku, obličeje a dekoltu, 799 Kč; Neostrata Triple Firming Neck Cream - krém na krk a dekolt, Dr.Max 1590 Kč; La Roche-Posay Hyalu B5 - intenzivně hydratační pleťové sérum s kyselinou hyaluronovou, 999 Kč; Lancôme Génifique Advanced Serum - napomáhá působit proti všem příznakům stárnutí pleti, Fann 1920 Kč; Weleda Skin Food - univerzální výživný krém s bylinkami pro velmi suchou pokožku, 140 Kč; Sensai Cellular Performance Standard protivráskový krém, 2661 Kč; Nivea Urban Skin - antioxidační denní krém s kyselinou hyaluronovou, 138 Kč; Neutrogena Cellular Boost - omlazující denní krém SPF 20, Notino 399 Kč

Na dekolt nezapomínejte, ani když si budete jednou týdně dělat peeling obličeje, případně budete používat speciální přípravky s ovocnými AHA kyselinami.

V letních měsících určitě nepochybíte, když svou pokožku budete pravidelně hydratovat i během dne, a to jak za pomoci termální vody či nejrůznějších fyziologických či růžových vod, jež se prodávají ve sprejích.

Večer při odličování se také věnujte dekoltu. Poslední vatový tampon s odličovačem by měl zůstat úplně čistý. Poté můžete ještě oblast krku i dekoltu lehce prokrvit masírováním pomocí měkkého kosmetického kartáčku: postupujte krouživými pohyby od středu ke stranám, pak pleť ošetřete běžným nočním krémem.

Můžete použít i kvalitní zpevňující krém, který podpoří vznik kolagenu, od klíční kosti vzhůru k dolní čelisti. Zpevníte tím pleť pod bradou a zabráníte vzniku dvojité brady. Na prsou vtírejte krém krouživým pohybem nahoru a do stran, ve tvaru osmičky.

Účinek pravidelné ranní a večerní péče uvidíte velmi brzy.

Foto: archív firem

Péče o dekolt

Foto: Sensai Absolute Silk Micro Mousse - jemná a lehká pěna obsahující mikro-karbonátové bublinky a Koishimaru Silk Royal pleť vyživí a vdechne jí nový život plný hedvábí, 4350 Kč. Vichy Idéalia rozjasňující noční peelingová péče, 655 Kč; Bioderma - intenzivní gelový krém pro dehydratovanou pleť, 665 Kč; Uriage EAU Thermale termální voda 150 ml - hydratuje, zklidňuje a zabraňuje působení volných radikálů, Dr.Max 219 Kč; Philips VisaPure BSC111/06 - čisticí kartáček na pleť voděodolný, 1499 Kč; Foreo Gift Set Here & There - sada pro dokonalé vyčištění pleti, Notino 3690 Kč; Marionnaud Skin Care Lift - plátýnková maska pro krk a dekolt, 129 Kč

Důležitá výživa

Krásnou a mladistvě působící pokožku také podpoří správná výživa a pitný režim. Do jídelníčku tak zařaďte potraviny bohaté na vitamíny A, C, E a ze skupiny vitamínů B pak biotin.

„Správné“ látky pro pevnou pleť v dekoltu obsahuje také potravinářská želatina vyrobená z kolagenu, červené řasy (ruduchy) nebo pupečník asijský (gotu kola), které dodávají tělu kolagen.

Naopak se vyhněte potravinám bohatým na cukr, jelikož ten se může podílet na změně struktury kolagenu.

Krásný dekolt pomocí líčení

Vzhled dekoltu lze podpořit i líčidly. Zkuste přepudrovat rýhu mezi ňadry bronzerem nebo nanést tenkou vrstvu make-upu ve stejné barvě, jakou používáte na obličej, aby dekolt působil přirozeně a mladistvě. Smyslně působí, i když pod vyčnívající klíční kosti nanesete rozjasňovač.

Poloha ve spánku a pohyb

Škodit dekoltu můžete i v noci, když spíte. Při poloze na břiše nebo na boku se totiž ve spánku stlačuje kůže do vrásek. Proto raději spěte na zádech.

Chcete-li mít hezký dekolt, pak vězte, že ani bez pravidelného posilování prsních a zádových svalů to nepůjde. Proto plavte, dělejte kliky, a pokud jste více sportovně založená, vyzkoušejte veslování.

Deset minut cvičení denně udělá s vaším hrudníkem zázraky. A ještě jedna věc: nehrbte se a nesvěšujte hlavu!

Nejen že vzpřímená budete působit sebevědoměji, ale také tak předejdete vráskám na dekoltu, které se při hrbení rády tvoří. Dávejte si pozor i na to, v jaké poloze máte hlavu, když si čtete na lehátku nebo v posteli.

Může se vám hodit na Zboží.cz:
Péče o krk a dekolt

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám