Hlavní obsah

Ženě se ztrácely z domu peníze, okrádala ji nejlepší kamarádka

Novinky, bok

Devětatřicetiletá Samantha Robsonová z anglického Macclesfieldu měla, stejně jako mnoho jiných žen, nejlepší kamarádku. Alespoň si to myslela do doby, než zjistila, že právě žena, které důvěřovala a svěřovala se, ji okrádala.

Foto: Profimedia.cz

Samantha Robsonová se svými dětmi

Článek

Samantha se s Tanyou seznámila v roce 2013, kdy hledala pečovatelku pro svého syna. Z žen se během chvíle staly velmi dobré přítelkyně. Vzhledem k tomu, že Tanya bydlela nedaleko, dala jí Samantha dokonce i klíč od domu.

Po čase si ale s manželem Markem začali všímat, že z jejich domu záhadně mizí finanční hotovost. Jelikož chtěli zjistit, co za tím stojí, nechali si doma nainstalovat kamerový systém, uvádí server deníku The Sun.

Jaké bylo jejich rozčarování, když zjistili, že za vším stojí právě Tanya, která neváhala prohlížet i peněženku jejich tehdy osmiletého syna.

Foto: Profimedia.cz

Samantha s manželem chtěli zjistit, kdo za krádežemi stojí. Realita jim doslova vyrazila dech.

„Bydlela několik málo metrů ode mě, bylo to opravdu pohodlné, staly jsme se navíc dobrými kamarádkami. Chodily jsme společně na procházky a hlídaly si děti. Jelikož jsem měla doma kočky, nabídla se, že se mi o ně postará, když budu v práci. Proto jsem jí dala klíč od domu,” vysvětlila Samantha pro The Sun.

„Když se nám začaly ztrácet peníze, ani na chvíli mě nenapadlo, že by to mohl dělat někdo ‚zevnitř‘. Dokonce jsem se jí s tím svěřila. Když jsem pak viděla na kameře její obličej, nemohla jsem dýchat. Společně s mužem jsme viděli, jak prohledává peněženku našeho syna, byla jsem naprosto rozrušená, bylo mi špatně,” pokračovala.

Žádné výčitky 

Když manželé zjistili, kdo je oním lupičem, odevzdali veškeré materiály na policii. V červenci roku 2017 byla Tanya zatčena, v srpnu byla shledána vinnou v případu vloupání. V březnu roku 2018 se u soudu přiznala ke třem dalším případům vloupání a jedné krádeži, následně byla odsouzena k 21měsíčnímu podmíněnému trestu.

Podle Samanthy žena, která ji celkem okradla o téměř 2000 liber (cca 58 000 korun), neprojevila žádnou lítost za to, co udělala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám