Hlavní obsah

Vůně růže uklidňuje mysl a zároveň podporuje erotickou fantazii

Právo, Zdena Nováčková

Přichází máj, lásky čas, a příroda i dávné obyčeje našich předků nás přímo vybízejí, abychom se naladili na milostnou notu. S láskou, erotikou a romantikou je odpradávna spojována růže. Dokonce byla zasvěcena Afroditě, řecké bohyni krásy, sexuality a lásky. Dopřejte si tedy růžový vonný olej, koupel pro relaxaci, masku proti vráskám či afrodiziakální dobrůtku.

Foto: Profimedia.cz

Vonné esence růží působí na naši mysl, uklidňují, harmonizují a zároveň podporují erotickou fantazii.

Článek

Vonné esence růží působí na naši mysl, uklidňují, harmonizují a zároveň podporují erotickou fantazii. Proto se často používají při milostných rituálech.

Jemná sladká vůně napomáhá při svádění a říká se, že dokáže otevřít srdeční čakru. Je častou součástí vykuřovadel, růžový esenciální olej také můžete dát do aromalampy. Stačí pouhé dvě kapky esenciálního olejíčku a uvolníte emocionální napětí.

Maska pro vyhlazení pleti

Výtažky růže mají anti-aging efekt, tonizují povadlou a zašedlou pleť. Vhodné jsou také pro akné, protože růže má antibakteriální a dezinfekční účinky.

Pro přípravu masky potřebujete čerstvé lístky růží (50 g), nejlépe temně rudé barvy, a 50 ml kokosového oleje. Vše najemno rozmixujte a směs v co nejkratším čase naneste na obličej a dekolt, můžete přidat i ruce. Nechte působit nejméně dvacet minut.

Nesmývejte, mastnotu, která se nevsákla, můžete lehce stáhnout přikládáním papírového kapesníčku. Pleť bude vyživená, napnutá a získá přirozený růžový nádech. Maska je vhodná také pro citlivou a alergickou pokožku, zmírňuje podráždění.

Obdobnou kúru si můžete připravit z tučného tvarohu a rozsekaných růžových lístků, tu ovšem po dvaceti minutách účinkování opláchněte vlažnou vodou.

Hra s okvětními lístky

V koupeli vypadají okvětní lístky růží velmi efektně. Romantika však není jejich jediným přínosem – taková lázeň má také výborné účinky na pokožku a působí blahodárně při různých kožních onemocněních.

Pro vůni a uvolnění si můžete okvětními lístky posypat i postel nebo jen polštář.

Osvěžující čaj

Růžový čaj je výborným pohlcovačem volných kyslíkových radikálů, tedy pomáhá odstraňovat z těla škodlivé látky a chrání před poškozováním buněk. Dokáže zklidnit tělo a navodit dobrou náladu.

Kromě toho se doporučuje pro diabetiky, protože působí na snižování hladiny cukru v krvi. Čaj má výbornou chuť i vůni a rozpustí všechny problémy.

Olej pro krásu a uvolnění

Do koupele nebo pro masáž si můžete připravit růžový olejíček – příjemně vás uvolní a provoní celé tělo. Potřebujete sušené okvětní lístky a olej, vhodný je k tomu mandlový.

Smíchejte je v poměru 1 : 1 a nechte v uzavřené, nejlépe skleněné nádobě louhovat tři až čtyři týdny na světlém místě. Potom olej nahřejte a přeceďte přes plátýnko. Lístky důkladně vyždímejte.

Hodí se i na pěstění pleti – růže totiž obsahuje kyselinu gallovou, která blahodárně působí na pokožku těla.

Růžové mlsání

Dopřejte si i slast pro chuťové pohárky – stačí namáčet jednotlivé lístky v mírně teplé (nikoli horké) čokoládě na vaření. Vyhlášenou specialitou je také růžový džem či zmrzlina, protože látky obsažené v růžích mají afrodiziakální účinky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám