Hlavní obsah

Přivítejte slunečné dny v jarních maxi šatech

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní dubnové počasí je opravdu aprílové. Vypadá to ale, že už se konečně začíná blýskat na lepší časy a my budeme moci odložit zimní kabáty definitivně na dno naší skříně. Přivítejte první slunné dny v lichotivých maxi šatech, které užijete od jara do podzimu. Poradíme vám, jak je nosit.

Foto: archiv firmy

Zleva: 1599 Kč, 1999 Kč, 2999 kč. Vše Mango

Článek

Maxy šaty sice patří zejména do letního šatníku, ale skvěle se dají nosit i na jaře či na podzim. Stačí je jen správně vrstvit.

V chladnějších dnech si pod ně můžete obléknout slim džíny, přehodit baloňák a nazout balerínky. Nebo dejte šanci rockovému looku a navlékněte si pod šaty černé punčocháče a doplňte kotníčkovými botami a křivákem nebo džínovou bundičkou.

Jak si vybrat ty pravé?

Kolem maxi šatů panuje mnoho mýtů. Některé ženy si například myslí, že je nemohou nosit, protože nejsou dostatečně vysoké. To ale není pravda. Právě naopak.

Dlouhé šaty dokážou postavu perfektně prodloužit. Stačí si k nim vzít jen boty na podpatku nebo pohodlné platformy.

Foto: archiv firem

Zleva: Zalando, 1520 Kč. Zalando, 3560 Kč. Zalando, 1520 Kč. Mango, 1299 Kč. Cellbes, 1999 Kč

Co se týče samotného střihu šatů, možností je nespočet. Dokonalou postavu přesýpacích hodin vykouzlí modely s páskem.

Stejně tak si ale můžete koupit i splývavé šaty, které můžete kdykoli stáhnout páskem, který již máte doma.

Foto: archiv firem

Zleva: Pietro Filipi, 3490 Kč. Zalando, 2790 Kč. Mango, 1299 Kč. H&M, 2499 Kč. Lindex, 1599 Kč

Pokud potřebujete opticky prodloužit trup, vsaďte na šaty s výstřihem do písmene V, který krásně prodlouží krk. Ženy se štíhlýma nohama zase mohou sáhnout po modelech s rozparky, které na jejich přednosti krásně upozorní.

Silnější paže schovejte do tříčtvrtečních či dlouhých rukávů a štíhlé naopak nechte vyniknout v šatech s tzv. halter výstřihem, který sice sahá až ke krku, ale paže nechává vyniknout.

Foto: archiv firmy

Pietro Filipi, 10 990 Kč

Co se týče barevné palety, záleží jen na vás. Zaměřte se ale zejména na světlé barvy, které mají mocnou sílu omladit a dodat dotyčné na jiskře i ženskosti.

Vybírat také můžete mezi nespočtem druhů barevných potisků. Kromě klasických květů můžete vsadit i na nejrůznější geometrické obrazce.

Foto: archiv firem

Zleva: Zalando, 1790 Kč. Mango, 2999 Kč. Zara, 1599 Kč. Lindex, 1599 Kč. F&F, 699 Kč

Foto: archiv firmy

Zara, 1299 Kč.

Vždy ale pamatujte na to, že velké vzory mají tendenci rozšiřovat. Pokud tedy potřebujete nějaké to kilo navíc ubrat, zaměřte se zejména na šaty s drobným vzorem, jako jsou například malé květy či puntíky.

Foto: archiv firem

Zleva: Zara, 1299 Kč. H&M, 999 Kč. Esprit, 1499 Kč. Zara, 1299 Kč. Lindex, 1599 Kč

Foto: archiv firmy

Mango, 1599 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Naučte se nosit vzory citrusů

Jaro je v plném proudu, a to znamená jediné. Dejte sbohem nudnému oděvu v tmavých barvách a osvěžte svou skříň přívalem energie v podobě oblečení s motivem...

Výběr článků

Načítám