Hlavní obsah

Jaké šaty vládnou letošnímu jaru

Novinky, Linda Humlová

Jaro je tu a s ním přišel i čas protřídit svou garderobu. Pokud jste s bídou zjistila, že po uklizení všech teplých zimních kousků zeje váš šatník prázdnotou, pak je nejvyšší čas pořídit si do něj něco nového. A co více symbolizuje jaro než šaty s aktuálními trendy vzory?

Foto: archiv firem

Zleva: Object (prodává About You), 1037 Kč. Ted Baker (prodává About You), 6734 Kč. Tom Taylor (prodává About You), 1427 Kč

Článek

Jaro je rozhodně nejoptimističtější období ze všech. Po dlouhé zimě, kdy nevycházíme ven bez teplých kabátů, bund a bot, se už nemůžeme dočkat, až si oblékneme lodičky na boso, lehké baloňáky a samozřejmě šaty.

Pokud chcete vědět, jaké se letos budou nosit, pak vám přinášíme velký přehled letošních trendů.

Na rozdíl od minulých let se pozornost módních návrhářů obrací opět k ženskosti, a proto jsou i v obchodech s konfekcí k vidění postavě lichotící střihy a trendy vzory. Co se střihů týče, letošnímu roku jednoznačně kraluje takzvaná midi délka šatů, která končí v půli lýtek.

Foto: archiv firem

Zleva: Esprit, 1999 Kč. Zara, 1299 Kč. Marks & Spencer, 1899 Kč. F & F, 699 Kč

Tento střih sluší zejména dámám s vyšší postavou a štíhlými lýtky, neboť končí v jejich nejsilnější části.

Dámy, které se štíhlými lýtky nepyšní, by měly vsadit spíše na delší variantu šatů, které končí nad kotníky. Ty, které se mohou pochlubit drobnou postavou, mohou vsadit na klasické minišaty.

Foto: archiv firem

Zleva: Zara, 1299 Kč. Van Graaf, 3999 Kč. Zara, 899 Kč. Cellbes, 1199 Kč

Foto: archiv firmy

Šaty, Answear, 899 Kč.

Pokud sháníte šaty, které opticky uberou pár kil, pak se spolehněte na střih písmene A, který obepíná horní část těla a ve spodní části se postupně rozšiřuje. Tento tvar je vhodný zejména pro ženy, které mají silnější hýždě a boky.

V případě, že vás trápí opačný problém a potřebujete své postavě dodat křivky, pak se nebojte sáhnout po plizovaných šatech, které přidají na objemu. Ženskosti také docílíte, pokud vsadíte na šaty s páskem, které opticky vykouzlí pas, díky kterému docílíte klasické postavy typu přesýpacích hodin.

Foto: archiv firem

Zleva, Only (prodává About You), 1037 Kč. Pietro Filipi, 39990 Kč. Drykorn (prodává About You), 4649 Kč. H&M, 949 Kč.

Co se týče vzorů a barev, tam je paleta opravdu pestrá. Samozřejmě převažuje pro jaro typický květovaný vzor, který v různých obměnách najdete snad v každém obchodě, ale nechybí ani decentní proužky, nebo naopak výrazné zvířecí vzory v čele s leopardím, hadím či zebrovaným.

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 1999 Kč. Edited (prodává About You), 2077 Kč. Pietro Filipi, 2990 Kč. Marks & Spencer, 1699 Kč

Barvám se pak meze nekladou. Trendy sice velí volit pastelové odstíny v čele s levandulovou, béžovou, meruňkovou či korálovou, ale pokud máte raději výraznější barvy, pak se nebojte vsadit například i na kobaltově modrou, žlutou nebo třeba růžovou. Záleží jenom na tom, v jaké barvě se nejlépe cítíte a jaká vám sluší.

Foto: archiv firem

Zleva, Zara, 899 Kč. Only (prodává About You), 1099 Kč. s.Oliver, 1999 Kč. Zara, 1599 Kč.

Pokud váháte, čím šaty doplnit, pak věřte, že je to docela jednoduché. Šaty totiž samy o sobě tvoří outfit, a proto jediné, nad čím musíte reálně přemýšlet, jsou pouze doplňky. Ty volte podle příležitosti a typu šatů.

Foto: archiv firem

Zleva: Van Graaf, 3499 Kč. Saint Tropez (prodává About You), 1817 Kč. Pietro Filipi, 4990 Kč. Marks & Spencer, 1299 Kč

Klasické kousky doplňte lodičkami a menší kabelkou, naopak neformální šaty košilového střihu se nebojte spárovat například s bílými teniskami a elegantním baťůžkem či kabelkou.

Inzertní sdělení

Foto: aboutyou.cz

Nakupujte jednoduše a za dobré ceny z domova. Vyberte si z více než 500 značek a užijte si dodání a vrácení zdarma s About You – Vaším novým online obchodem s módou.

Reklama

Výběr článků

Načítám