Hlavní obsah

Séra na růst řas. Jak fungují a podle čeho vybírat

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné, dlouhé a husté řasy zvýrazní obličej a dodají na atraktivitě. Ne každou ženu ale příroda obdarovala, proto stále více z nich sahá po nejrůznějších prostředcích, které by jim pomohly řasy zhustit a zvýraznit. Mezi nejoblíbenější v posledních letech patří séra podporující růst řas. Na trhu jich je mnoho, pomůžeme vám se v nich zorientovat.

Foto: Profimedia.cz

Na vrchním víčku by nám mělo růst 80 až 150 řas.

Článek

Na vrchním víčku by nám mělo růst 80 až 150 řas, na spodním 70 až 80, které se průběžně obměňují. Než řasa vyroste a vypadne, uběhne 3 až 6 měsíců. V první fázi od 30 do 45 dnů řasa roste, v tomto stadiu se nachází 40 % řas vrchního víčka a 15 % spodního, ve druhé přechodové fázi se růst řas zastaví a nastává zhruba stodenní fáze odpočinku, kdy jedna řasa vypadne a hned začne růst nová.

Síla kvalitních sér spočívá v tom, že díky obsaženým aktivním látkám dokážou pozitivně ovlivnit vývojový cyklus řas tak, že prodlouží fázi růstu a následně zabrání jejich předčasnému vypadávání. A právě to vytváří efekt hustoty řas, zatímco ty starší se už posouvají do potřebné délky.

Při výběru séra je zapotřebí hledět právě na obsažené aktivní látky, které by měly být pokud možno na přírodní bázi.

Přestože jsou mnohá séra účinná, mohou obsahovat celou řadu chemických látek, které mohou ohrožovat velmi citlivou oblast kolem očí. Například syntetická látka prostaglandin sice urychluje růst, ale odborníci upozorňují i na nežádoucí účinky, jako je svědění, podráždění očního okolí i samotných očí.

Z dalších látek, které nejsou příliš žádoucí, stojí za zmínku hormony, parabeny, prostamidy či parfémy. Při výběru je pak dobré hledět i na klinicky potvrzený účinek, který chybí ve většině případů u nejlevnějších sér, jejichž cena se pohybuje v řádu desítek korun.

Tyto přípravky často neobsahují žádné aktivní látky potřebné pro růst řas a spíše je jen vyživují, dodají jim sice pružnost i lesk, ale další efekt raději nečekejte.

Foto: archív firem

Séra na podporu růstu řas

Foto zleva: BeautyLash Eyelash Booster - sérum z bioaktivní látky z vzácného korálu trsovníku lékařského, kterou naše tělo vstřebává mnohem rychleji. Efekt je tedy viditelný velmi rychle. Cena 1890 Kč; Vegan BeautyLash Sérum - neobsahuje žádné nežádoucí účinky, je dermatologicky testováno. Cena 750 Kč; Medik8 Full Lash & Brow Duo-sérum na řasy a obočí - obsahuje dva nástavce. Řasy i obočí prodlužuje a zahušťuje a zároveň je velmi šetrné k jemnému očnímu okolí, které nijak nedráždí. Cena 1020 Kč; Synouvelle Cosmetics Lash & Brow Activating Serum - s komplexem účinných látek, které stimulují růst řas a obočí a zajišťují jejich lepší ukotvení. Ideální pro ženy i muže s křehkými, řídkými, tenkými nebo krátkými řasami nebo příliš vytrhaným a řídkým obočím. Cena 2490 Kč; Shiseido Make Up Eyes Sérum na řasy - podporuje a urychluje přirozený růst řas, které se zdají být delší, hustší a plnější. Cena 1799 Kč

Může se vám hodit na služby Firmy.cz:

Reklama

Související témata:
Séra

Výběr článků

Načítám