Hlavní obsah

Utužte své přátelství, stačí 30 minut týdně

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovní uzávěrka, narození potomka či nový vztah. To všechno mohou být důvody, proč zapomínáme na naše stará přátelství a nevěnujeme jim dostatečnou pozornost. Tak to být ale nemusí. Stačí během těchto náročných období věnovat své kamarádce či kamarádovi pouhých třicet minut týdně a uvidíte, že váš vztah bude stejně silný, jako tomu bylo dříve.

Foto: Profimedia.cz

Nepřestávejte udržovat kontakty se svými přáteli. Nikdy nevíte, kdy je budete potřebovat.

Článek

Každý z nás má starostí až nad hlavu. Už tak je složité skloubit kariéru a rodinný život, natož kvalitní sociální život. Pokud se v podobné fázi zrovna nacházíte, přečtěte si šest jednoduchých rad, které vám s minimální námahou pomohou udržet přátelství do doby, než na něj skutečně budete mít čas.

1. Využívejte sílu multitaskingu

Myslíte si, že na obyčejné textování nebo hovor s kamarády nemáte během všedního dne čas? Omyl. Naučte se z každého volného času vytěžit maximum, stačí k tomu volná chvilka v městské hromadné dopravě nebo ve frontě. I výměna pár jednoduchých zpráv udělá vám i vašim kamarádům radost, a přitom vás to nebude stát velké úsilí.

2. Napínejte je

Stala se vám pikantní příhoda, o které vaše kamarádka či kamarád zkrátka musí vědět? Navnaďte je teaserem v podobě zprávy. Vyvoláte v nich zájem a zároveň pocit sounáležitosti. Detaily si navíc můžete říct při první možné příležitosti.

3. Sdílejte vzpomínky

Vzpomněla jste si na společné historky ze školy nebo na jinou komickou příhodu, při které vám asistovala vaše kamarádka? Napište jí! „Sdílení společných vzpomínek pomáhá utužovat vztah a zdůrazňuje dlouhodobou roli, kterou máte v životě toho druhého,“ vysvětluje Andrea Boniorová pro Huffington Post.

4. Naučte se naslouchat

Jako správný přítel byste měla umět naslouchat. Ať už má vaše kamarádka za sebou hrozný den, nebo dostala kopačky od přítele, ukažte jí, že jste tady pro ni, a vyslechněte jí nebo jí napište zprávu plnou podpory.

5. Otevřete se

Pravé kamarádství nestojí na společných nákupech a bezpředmětném tlachání. Je důležité své spřízněné duši sdělovat i věci, které vás skutečně trápí. Utužíte tak váš společný vztah a vytvoříte větší dojem vzájemné intimity. Někdy zkrátka není na škodu se zcela otevřít.

6. Tváří v tvář

Zprávy a telefonáty jsou sice dobrý způsob, jak spolu zůstat v kontaktu, nicméně osobnímu kontaktu se to nevyrovná. „Textování sice může držet vaše přátelství při životě, ale všechno má své limity. Ujistěte se, že se s přáteli setkáváte minimálně v rozmezí tří až šesti měsíců,” doporučuje Boniorová.

Reklama

Výběr článků

Načítám