Hlavní obsah

Jak nosit leopardí vzor, aniž by působil lacině a kýčovitě

Novinky, Linda Humlová

Leopardí vzor patří mezi nejžhavější trendy letošní sezóny. I přesto, že může na některé působit prvoplánově sexy a snad i kýčovitě, věřte, že při jeho správném kombinovaní z vás udělá elegantní divokou šelmu, které nikdo neodolá. Vyberte si jeden leopardí kousek, jenž zcela promění váš dosavadní šatník.

Foto: archiv firmy

Zleva: Kabát, 2999 Kč. Top, 599 Kč. Halenka, 899 Kč. Vše Mango

Článek

Leopardí vzor neměl v minulosti zrovna růžovou pověst. Většinou se totiž pojil s nevkusem a levnou módou, po které sahaly ženy, jež chtěly za každou cenu upoutat pozornost.

Dnes je ale vše jinak. Leopard patří nejen mezi nejžhavější letošní trendy, zároveň se jedná o vzor, který se dá snadno kombinovat a spolu se správně zvolenými doplňky vypadá luxusně a nadčasově. Přesvědčte se samy.

Vypusťte skrytou šelmu

Základním pravidlem pro úspěšné kombinování leopardího vzoru je, že ostatní kousky zvolíte jednoduché a nejlépe v barvě vzoru. I když je totiž tento vzor poměrně specifický, jeho výhodou je, že se dá kombinovat se všemi neutrálními tóny. To znamená, že si báječně rozumí nejen s černou a bílou barvou, ale také béžovou, hnědou, či dokonce vínovou.

Foto: archiv firem

Halenka, Marks&Spencer, 1199 Kč. Boty, Högl, 4999 Kč. Sukně, Marks&Spencer, 1199 Kč. Rolák, Marks&Spencer, 699 Kč. Lodičky, Marks&Spencer, 1199 Kč

V případě, že se rozhodnete pořídit si sukni v tomto vzoru, slaďte ji například s volnější halenkou nebo černým svetrem. Starším ženám doporučujeme sukni v midi délce, která nepůsobí navzdory svému vzoru příliš provokativně a dá se tak nosit i do práce.

Mladší dívky mohou sáhnout i po minisukni, kterou je ale potřeba také správně doplnit. Na podzimní období se přímo nabízí velký oversized svetr, který vykompenzuje krátkost sukně, a zároveň i zahřeje, když se sluníčko schová za mraky.

Foto: archiv firmy

Sukně, 699 Kč, Zara.

Foto: archiv firmy

Sukně, 899 Kč, Zara.

Halenky a topy

V případě, že si s leopardem nejste tak docela jisté, není nic jednoduššího než si pořídit halenku nebo top v tomto vzoru. Tu si můžete obléci klidně ke společenským kalhotám, džínům, ale například i pouzdrové sukni.

Pro sexy look sáhněte po saténovém leopardím tílku, které si můžete obléci k černému obleku a páskovým jehlám. Doplňte psaníčkem, zlatými náušnicemi a můžete vyrazit na večírek i rande.

Foto: archiv firmy

Top, 649 Kč, Reserved.

Foto: archiv firmy

Návrhy na styling podle značky Net-a-Porter. Ilustrační foto

Foto: archiv firmy

Halenka, H&M, 999 Kč.

Foto: archiv firmy

Top, 599 Kč, Mango.

Svrchní vrstva

Leopardí kabát je, přiznejme si, vyšší dívčí. Pokud se ale váš nynější šatník skládá ze samých jednoduchých basic kousků, tak věříme, že vám udělá velkou službu.

Kabát se nejlépe hodí například k tmavě modrému a černému denimu, kterému dodá ten správný, rockový punc. Dolaďte obyčejným bílým nebo černým tričkem, přidejte černé kožené boty a kabelku a máte o stylový, a přitom pohodlný outfit postaráno.

Méně odvážné ženy mohou vsadit na leopardí sako, pro které platí stejná módní pravidla.

Foto: archiv firem

Kabát, Marks&Spencer, 2999 Kč. Džíny, Levis, 2499 Kč. Tričko, Pietro Filipi, 447 Kč. Boty, Deichmann, 999 Kč. Kabelka, F&F, 399 Kč

Foto: archiv firmy

Sako, 1999 Kč, Zara.

Foto: archiv firmy

Návrhy na styling podle značky Net-a-Porter. Ilustrační foto

Sexy doplňky

Líbí se vám leopard, ale myslíte si, že byste se v oblečení v tomto vzoru příliš necítila? Pak není nic jednoduššího než sáhnout po leopardích doplňcích, které ozdobí i velmi jednoduchý outfit!

Vsaďte například na sexy boty nebo pásek, kterým můžete přepásat volnější svetr nebo například úpletové či jiné šaty.

Foto: archiv firmy

Zleva, Boty, 1999 Kč. Pásek, 799 Kč. Vše Mango

Foto: archiv firmy

Boty, Mango, 2499 Kč.

Foto: archiv firmy

Šála, 799 Kč, Mango

Reklama

Výběr článků

Načítám