Hlavní obsah

Nikdy není pozdě zkoušet nové věci. Paní Vlasta se stala modelkou v jednadevadesáti letech

Novinky, Kristýna Léblová, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světové trendy přejí zralým modelkám, pro své přehlídky i kampaně je využívá čím dál více módních domů. V Česku to, že opravdu nikdy není pozdě začít třeba i s modelingem, už čtvrtým rokem dokazují v pražském centru pro seniory RoSa. Letos poprvé se zdejší módní přehlídky účastní ve svých úctyhodných 91 letech i paní Vlasta.

Módní přehlídka seniorekVideo: Novinky

 
Článek

„To se člověku jen tak nepodaří, aby měl příležitost jednou za život si to vychutnat,“ přiznala paní Vlasta Novinkám před přehlídkou, kterou ve čtvrtek 19. července uspořádali v rezidenčním centru pro seniory v pražských Kobylisích.

Paní Vlasta pochází ze čtyř dětí, které všechny přežila, a po celý život tvrdě pracovala. Zažít atmosféru módní přehlídky, jak sama říká, se jí nikdy předtím nepodařilo.

Nervozitu, kterou běžně její profesionální kolegyně před přehlídkou zažívají, přitom nepociťovala. „Musíme se z toho radovat, že jsme se k tomu dopracovaly, že vůbec tady máme vymoženosti, které bychom normálně v civilu neměly,“ řekla Novinkám.

Foto: Novinky

Paní Vlastu během přehlídky doprovodil herec Jan Přeučil.

Přehlídka byla pojata velmi profesionálně. Paní Vlastu i další modelky si vzal na starost celý tým kadeřníků a stylistů. Ten dámy v duchu stého výročí oslav vzniku Československa převlékl do prvorepublikového stylu.

Paní Vlastu před přehlídkou neodradil ani úraz z minulého roku, kvůli kterému má dodnes bolavou nohu. Musela se tak vzdát například bot na podpatku, místo toho si však na sebe oblékla kalhoty, aby dostála duchu doby, která začala přát prvním emancipovaným ženám.

Foto: Novinky

Modelky v pokročilém věku si na starost vzaly profesionální stylistky

Na molu měla také hvězdný doprovod v podobě herce Jana Přeučila. „Velice rád se oblékám, mám módu rád, patří to k životnímu stylu a k člověku. Každý by měl o sebe dbát v jakémkoli věku,“ uvedl herec před přehlídkou, které se účastnila i jeho žena, herečka Eva Hrušková.

Přehlídka se konala už čtvrtým rokem. „Snažíme se podpořit módu v každém věku. Myslíme se si, že v každém věku člověk může být krásný nejen duchem, ale i svým vzhledem,“ řekla Novinkám zakladatelka RoSy Anna Ježková.

Projít se po červeném koberci módní přehlídky i v následujících letech, tomu se paní Vlasta nebrání. „Když bude zase veselo. Tohle je událost, která se nám jen tak nenaskytne,“ dodává s úsměvem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám