Hlavní obsah

Inspirativní móda britských dam a gentlemanů

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní fotografové vyrazili do ulic britského Londýna, aby zachytili nejlépe oblečené návštěvníky letošního Pánského týdne módy, který se zde konal počátkem června. Na přehlídky nejnovějších kolekcí místních návrhářů vyráží každoročně velké množství celebrit, blogerů a dalších milovníků módy. Prohlédněte si ty nejkrásnější outfity, kterým vévodila typická britská elegance a styl.

Foto: Profimedia.cz

Model Johannes Huebl na letošní módní akci v Londýně.

Článek

Dvanáctý ročník Pánského týdne módy se stal středobodem pro všechny milovníky dokonalého oblečení. Ještě zajímavější než přehlídky byly ale mnohdy samotné modely návštěvníků, kteří si na své vizáži patřičně zakládali.

Foto: Profimedia.cz

Nosí se růžová i vzory.

Dámy mají předost

Velká Británie a speciálně Londýn je místem střetu kultur, což se odráží i v oblékání. Na jedné straně monarchie a její přívrženci, kteří si potrpí na konzervativní módu plnou jemných pastelových tónů, na druhé straně mladé Britky, které si libují v sexy módě, která zahrnuje krátké sukně, vyzývavé topy a vysoké podpatky.

My jsme pro vás vybrali zlatý střed - tedy ženy, které na akci zvolily outfit v elegantním stylu, který se ale rozhodně nedá považovat za nudný!

Příkladem může být návštěvnice, jež zvolila květované červené šaty v délce do půli lýtek, které ozvláštnila červenými lakovanými lodičkami s pásky. Dalším povedeným outfitem je pak rovněž prodloužená černá kožená sukně, kterou nositelka vhodně doplnila obyčejným tričkem s nápisem, který sladila i s rtěnkou.

Foto: Profimedia.cz

Boty a šaty ve stejné barvě? Trefa do černého!

Foto: Profimedia.cz

Kožená sukně a tričko s potiskem? Sázka na jistotu!

Extravagantnějším kouskem je krémový oblek, kterému dominují extra široké nohavice. Ty patří mezi nejžhavější trendy sezóny, a ačkoli by se mohlo zdát, že nejsou příliš nositelné, vyzkoušejte si je vzít na dovolenou a nebudete nosit nic jiného.

Foto: Profimedia.cz

Volné letní kalhoty jsou hitem letošního léta.

Foto: Profimedia.cz

Košilové topy jsou módním evergreenem.

Londýnští gentlemani

Pokud vám v České republice chybí elegantně oblečení muži, nezbývá než koupit letenky směr Londýn. V této metropoli jsou totiž obleky na mužích vidět častěji než kdekoli jinde a letošní ročník zmíněné přehlídky to jen potvrdil.

K vidění byly jak klasické obleky na dva knoflíčky, tak ty elegantnější - dvouřadé. Většina pánů zvolila oblek v klasických barvách, ale k vidění byly i modely v khaki a cihlové barvě.

Formálnost obleků někteří muži narušili obyčejným bílým tričkem či neformální košilí s asijským límečkem, který je malý a neohrnuje se. Někteří dokonce spárovali oblek s teniskami, což je trend pro někoho naprosto nepochopitelný, nicméně v zahraničí stále oblíbenější. Jiní zvolili klasičtější obutí a nazuli semišové mokasíny či hnědé polobotky.

Nechyběly ani doplňky v podobě ladících kravat a slunečních brýlí, které měly většinou kulatě klenuté obroučky.

Foto: Profimedia.cz

Model Johannes Huebl je přímo ztělesněním elegance a šarmu.

Foto: Profimedia.cz

Outfit v neutrálních tónech vypadá moderně a svěže.

Foto: Profimedia.cz

Nestárnoucí modrý oblek můžete oživit teniskami.

Foto: Profimedia.cz

Cihlový dvouřadý oblek je lehce extravagantní, ale přitom prudce elegantní.

Reklama

Výběr článků

Načítám