Hlavní obsah

V Brazílii učí nevidomé ženy, jak se líčit

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Make-up je malý zázrak. Dokáže dělat ženy šťastnější, díky němu se cítí sebejistěji. To si uvědomili i zaměstnanci v kosmetickém salónu v brazilském Sao Paulu a začali nabízet speciální kurzy líčení pro nevidomé ženy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nevidomé Brazilky se učí líčit Video: Reuters

 
Článek

Každá žena se chce líbit, bez ohledu na to, jestli vidí, nebo ne. A právě proto se sdružení pro nevidomé Laramar spojilo v brazilském Sao Paulu s kosmetickým salónem Jacques Janine a společně provozují bezplatné kurzy líčení pro nevidomé ženy, které jim mají dodat sebevědomí a naučit je kompletní samostatnosti.

Návštěvnice kurzu se učí jak zavedené techniky make-upu, tak i náročnější postupy v podobě nasazování umělých řas. Pomocí Braillova písma je na každém produktu napsáno, o jaký odstín se jedná, což jim výrazně usnadňuje zorientovat se v tom, co právě používají.

„I když mám skvělou rodinu, která by mi s make-upem kdykoli pomohla, je pro mě důležité, že vím, že jsem samostatná, a dokonce se zvládnu nalíčit bez toho, abych vypadala jako klaun,” říká účastnice kurzu Alexandra Silveriosová pro agenturu Reuters.

„Kdo říká, že nevidím svou tvář? Možná ne tak jako ostatní lidé, ale dokážu si ji představit a věřím, že je krásná,“ říká čtyřiačtyřicetiletá nevidomá specialistka na akupunkturu Maria Mirian Callangeová.

Reklama

Výběr článků

Načítám