Hlavní obsah

Žlutá - barva, která vévodí letošnímu jaru

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhé zimě, kdy v našem šatníku hrály prim barvy jako černá a šedá, nastává čas na změnu. Jaro se nese ve znamení nových začátků, optimismu a dobré nálady, s čímž souvisí i fakt, že lidé s oblibou začínají sahat po barevnějším oblečení. Víte, jaká barva je letos nejvíce trendy, navíc vás naplní energií? Jedině žlutá!

Foto: archiv firmy

Zleva: Sako, Zara, 1299 Kč. Šaty, Zara, 1299 Kč. Top, Zara, 549 Kč

Článek

„Žluté oblečení je pravý opak k tomu, co většina z nás nosí během celého roku. Tato výrazná barva přitom skvěle přitahuje pozornost a lidé ji i často pozitivně komentují,” říká odbornice na barvy Leslie Harringtonová pro Huffington Post.

Pokud si nevíte rady, jak tuto optimistickou barvu zařadit do svého šatníku, poradíme vám, co si vybrat, jak ji nosit a kombinovat se zbytkem vašeho oblečení.

Jako kanárek

Líbí se vám žlutá barva, ale nevíte, jaký druh oblečení si v ní pořídit? Nejjednodušším kouskem jsou šaty nebo overal. Obojí totiž tvoří samostatný outfit, který stačí jen doladit těmi správnými doplňky, jako jsou módní espadrilky nebo boty na klínku a ladící kabelka.

Vyšší dívčí jsou pak jednotlivé topy a kalhoty, ty totiž musíte doladit odpovídajícím svrškem, nebo naopak spodkem. Vsaďte na jednoduchost a vyvarujte se potisků a přílišné zdobnosti. Skvěle například fungují obyčejné basic kousky ve světlých barvách.

Foto: archiv firem

Lindex, 1399 Kč. Lodičky, Marks&Spencer, 699 Kč. Kabelka s řetízkem, Marks&Spencer, 899 Kč. Kabelka s jedním uchem, Coccinelle, info o ceně v obchodě. Midi šaty na ramínka, Esprit, 2599 Kč. Overal, F&F, 749 Kč. Šaty s volánem, Marks&Spencer, 2199 Kč

Pokud je na vás oblečení v barvě narcisek až moc výrazné, nebojte se sáhnout jen po stejně barevných doplňcích. Žluté boty nebo kabelka spolehlivě rozbijí každý outfit, navíc mu dodají na barevnosti. Přidejte slaměný klobouk a máte dovolenkový outfit jako vyšitý!

Foto: archiv firem

Top s uzlem, Marks&Spencer, 799 Kč. Boty, Urbanlux, 1472 Kč. Taška, CCC, 899 Kč. Světlé kalhoty, Zara, 899 Kč. Top bez rukávů, F&F, 249 Kč. Kalhoty, Marks&Spencer, 1599 Kč

Jak se sladit?

Inverzní neboli doplňkovou barvou ke žluté je fialová, nejlépe se k ní hodí. Pokud je ale na vás tato kombinace moc a připadala byste si spíše jako v kostýmu zpěváka Daniela Nekonečného (je znám právě svými výraznými barevnými outfity), klidně se nebojte kanárkovou barvu sladit například s klasickou modrou džínovinou.

Foto: archiv firem

Zleva: Zoot, 944 Kč. Zoot, 2069 Kč. Pietro Filipi, 5490 Kč. Pietro Filipi, 5490 Kč

Foto: archiv firem

Zleva: Reserved, 649 Kč. Answear, 999 Kč. F&F, 699 Kč. H&M, 599 Kč

Ať už vsadíte na obyčejné slim kalhoty a veselý žlutý top, nebo si vyberete kombinaci žlutých šatů a denimové bundičky, zaručujeme vám, že to bude trefa do černého.

Dalšími barvami, se kterými nešlápnete v kombinování vedle, jsou bílá a zelená. Naopak černá by byla příliš kontrastní, proto ji volte spíše na doplňcích.

Foto: archiv firem

Kabáty zleva: Marks&Spencer, 1699 Kč. Marks&Spencer, 999 Kč. Esprit, 3499 Kč. Zara, 2799 Kč. Zara, 2299 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám