Hlavní obsah

Krásné rty dodají na sebevědomí a atraktivitě

Novinky, Dana Sokolová

Namalované rty přitahují pozornost mužů a dodávají tak ženě na atraktivitě a sebevědomí. Dokonalých rtů ale nedosáhnete jen namalováním rtěnkou. Naopak, výrazná rtěnka zvýrazní jen všechny nedokonalosti. Proto je tak důležité naučit se o rty správně pečovat.

Foto: Profimedia.cz

Namalované rty přitahují pozornost.

Článek

Rty zejména v chladném počasí vyžadují každodenní péči. Vždy je zapotřebí nejprve ze rtů odstranit všechny šupinky a odumřelé buňky, a to nejlépe pomocí speciálního peelingu či jemného kartáčku na zuby. Krouživými pohyby prstů či kartáčkem navíc rty dokonale prokrvíte, přičemž rty budou působit plnějším dojmem.

Na takto ošetřené rty pak ihned naneste balzám na rty, který se většinou během chvilky velmi dobře vstřebá. Pokud vás trápí velmi suché rty, použijte balzám i před usnutím. Při výběru balzámu přitom dbejte na jeho složení. Ideální je vsadit na přírodní ingredience s hydratačními složkami.

Foto: archív firem

Balzámy na rty

Poté použijte primer neboli podklad pod make-up. Existují jak speciální přímo pro rty, lze použít i běžný podklad pod make-up. Rty krásně vyhladí, prodlouží se životnost kontury i rtěnky. Také sjednocuje tón rtů.

Následně rty orámujte tužkou na rty, pokud možno ve stejném odstínu, jako je rtěnka, případně neutrálním odstínem konturovací tužky. Nesnažte se měnit tvar rtů, to je u výrazných barev náročné, raději okopírujte přirozenou konturu těsně pod hranicí rtů. Pečlivě dotáhněte linku až do konce koutků.

Foto: archív firem

Rty

Klasickou rtěnkou můžete malovat rty jedním tahem. Pokud máte čas, nanášejte rtěnku pomocí plochého štětečku. Naneste barvu na obě strany. Úzkou hranou vymalujte konturu rtů, pak štětečkem otočte a širší plochou naneste barvu na celou plochu rtů. Rty otiskněte do kapesníku a přidejte druhou vrstvu. Opakujte tak dlouho, dokud pro vás barva nebude žádoucí.

U tekutých rtěnek je lepší rtěnku nanášet nadvakrát, a to směrem od středu do stran.

Foto: archív firem

Rtěnky

Pokud chcete, aby vám rtěnka vydržela co nejdéle a pokud možno v syté barvě, pak použijte konturovací tužku jako podklad, a tedy jemnými čárkami vybarvěte celou plochu rtů. Rtěnka někdy lépe přilne, když rty před líčením napudrujete.

Foto: Profimedia.cz

Tmavé, matné rtěnky mohou přidávat roky

 Správný odstín

Když si nejste jistá s výběrem správného odstínu, pak rtěnku nejprve vyzkoušejte na bříšku ukazováčku, kde je odstín pokožky podobný přirozené barvě rtů.

Mějte na mysli, že příliš tmavé rty a matné, které jsou nyní velmi trendy, přidávají na věku a přísnosti. Ne všem mužům se líbí. Nepodléhejte tedy za každou cenu trendům a raději naslouchejte intuici.

Řídit se můžete ale i typologií od odborníků
Porcelánová pleť – studené odstíny červené s nádechem do modra.
Světlá pleť – červená s růžovým podtónem, korálově červená, lehce růžové a broskvové rtěnky nebo s nádechem do oranžova.
Tmavá pleť – teplejší červená s nádechem třešní, švestková nebo s nádechem do hněda.
Foto: Profimedia.cz

K výrazným rtům již postačí jen decentní zvýraznění očí pomocí tenké linky a nabarvených řas.

Jestli toužíte po červené rtěnce, ale cítíte se v ní nejistá, pak zřejmě potřebujete čas, abyste si zvykla. Trénovat můžete i pomocí tónovacích balzámů.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Jak se správně starat o pleť

Snad každá žena touží po krásné a bezchybné pleti, ale ne každá o ni správně a pravidelně pečuje, což je s postupujícím věkem víc a víc viditelné. I při...

Jak zpomalit stárnutí pleti

V průběhu života se vyvíjíme, měníme a stárneme. A právě stárnutí pleti nám často tento fakt viditelně připomíná. Jedná se o proces, který sice nelze zcela...

Výběr článků

Načítám