Hlavní obsah

Domácí lázeň aneb Jak se uvolnit a zrelaxovat v předvánočním shonu

Novinky, Dana Sokolová

Vánoce jsou téměř za dveřmi a mnoho z nás se začíná dostávat do stresu kvůli tomu, že nic nestíhá jak v práci, tak doma, natož se sháněním dárků. Je tedy nejvyšší čas se alespoň na chvíli zastavit a dopřát si cokoliv, co uvolní naši mysl, zrelaxuje tělo a následně dodá energii do dalších dnů. To nejjednodušší, co pro sebe v tento čas můžeme udělat, je dopřát si horkou koupel plnou bublinek i výživných a voňavých přísad.

Foto: Profimedia.cz

Horká koupel uvolní mysl.

Článek

Ten nejvhodnější čas pro relaxační koupel je večer, chvíli před spaním. Voda by měla mít 37 až 40 °C a celá koupel by měla trvat ideálně půl hodiny.

Pokud si chcete koupel skutečně užít, pak si dopřejte kvalitní pěnu do koupele, která utvoří nejen krásné bublinky, ale také příjemně voní a obsahuje přísady, které mají pečující účinky na pokožku. Teplá voda totiž jinak pokožku velmi vysušuje a bez těchto přísad ji při dlouhé koupeli můžete poškodit.

Výhodou kvalitních pěn, olejů či koupelových šumivých bomb je, že po samotné koupeli se již nemusíte mazat tělovým mlékem či olejem, protože pokožka je již hydratovaná a vyživená právě díky obsaženým přísadám.

Foto: archív firem

Koupel

Olejová koupel

Pro naprosté uvolnění napětí a zbavení se stresu je dobré si přidat do koupele přírodní éterické oleje, jako jsou bergamot, růže, skořice, levandule, rozmarýn či santalové dřevo.

Jste-li nachlazení, pak upřednostněte bergamot, břečťan nebo mátu peprnou, budete překvapeni okamžitou úlevou.

Příjemné a účinné mohou být i jiné éterické oleje, vždy nejvíc záleží na tom, co vám samotným bude vonět.

Vůni v koupeli pak můžete podpořit i vonnou svíčkou či aromalampou se stejnou vůní.

Olejovou koupel si lze vychutnat i tak, že přípravek naneseme přímo na tělo a v teplé vodě jej necháme pomalu uvolňovat. V každém případě však pozor na předávkování, aby relaxace neskončila nevolností.

Foto: archív firem

Olejové koupele

Koupelové soli

Koupelové soli, zejména ty s obsahem soli z Mrtvého moře, jsou výborné pro problematickou pokožku a pak také pokožku s atopickým ekzémem. Sůl je bohatá na minerály a stopové prvky, které posilují pokožku, napomáhají hojení a působí proti celé řadě kožních problémů.

Foto: archív firem

Koupelová sůl

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám