Hlavní obsah

Rovné vlasy nejsou v módě, vsaďte na trendy vlny

Novinky, Dana Sokolová

Rovným vyžehleným vlasům letos v létě odzvonilo. Návrat slaví kudrny, a to na všechny způsoby. Docílit jich lze velmi snadno pomocí speciálních přípravků, kulmy, loknovačky, kulatého kartáče a fénu či žehličky na vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Zvlněné vlasy vám dodají styl. Díky nim můžete být elegantní divou, ale i rozpustilou rebelkou.

Článek

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli způsob, nikdy nezapomínejte vlasy nejprve ošetřit speciálními přípravky, jež jsou určeny k použití před tepelnou úpravou.

Všechny přístroje pak mějte vždy nastavené maximálně na 180 °C, ideálně méně. Po natočení vln a vychladnutí naneste přípravek na jejich podporu a zpevnění.

Natáčení vln pomocí kulmy

Natočit vlasy pomocí kulmy zvládne téměř každý, zároveň tyto vlny vydrží nejdéle.

Zvětšení objemu u jemných vlasů. Pokud toužíte po objemu, ale vaše vlasy jsou jemné, vsaďte na následující vlny.

Foto: Nivea

Kónická kulma - ploché natočení

Vyzdvihněte krásu přirozených vln. Máte vlnité vlasy od přírody? Dodejte jim tvar – bez toho, abyste přišla o přirozený vzhled.

Foto: Nivea

účes

Proměňte se v královnu bohémů. Lehce rozcuchané, lehce nedbalé a sexy. Takové jsou účesy v boho stylu. Krásné lokny v délkách přecházejí do volného a lehce rozcuchaného zvlnění. Ideální účes pro ženy, které mají opravdu dlouhé nebo husté vlasy.

Foto: Nivea

Účes

Silným vlasům pomohou k vlnám klipy. Natočit silné vlasy tak, aby vlny opravdu držely, není nejjednodušší. K dokonalému zvlnění je potřeba jim pomoci.

Foto: Nivea

Účes

Vlny pomocí loknovačky

Vlasy lze velmi snadno navlnit i pomocí loknovaček. Stačí jen troška cviku. Automatický rotační systém každý pramen jemně namotá a pak ho zahřeje. Dokonale symetrická kudrlina je hotová za pár sekund. A z vás je pohádková princezna.

Pokud chcete docílit přirozenějšího vzhledu, vlasy po natočení lehce pročešte – ať už prsty, nebo hřebenem.

Foto: Babyllis

Vlny pomocí loknovačky

Vlny pomocí žehličky

Žehličky můžete využít nejen na rovnání vlasů, lze pomocí nich vytvářet i nejrůznější vlny. Vyžaduje to ale určitou zručnost a také žehličku s hladkou koncovkou, aby vlasy při stáčení volně vyklouzávaly.

Foto: Nivea

Účes

Vlny pomocí kartáče a fénu

Než začnete s tvarováním vln, vlasy nejprve důkladně prosušte. Poté postupně natočte vlasy na kartáč, chvilku dosušte fénem, pár vteřin počkejte a teprve poté pomalu stočte z kartáče. Po chvilce vlnu pročechrejte prsty a dál upravujte.

Foto: archív firem

Vlny

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám