Hlavní obsah

Rozjasnění ubere pleti léta a přidá na atraktivitě

Novinky, Dana Sokolová

Žádná žena netouží po unavené a zašedlé pleti, která na první pohled nevypadá zdravě, a navíc přidává léta. Je tomu přesně naopak. Ženy chtějí v každém věku vypadat přirozeně, odpočatě a svěže. K tomu jim pomůže rozjasněná tvář. Podívejte se s námi na několik rad, jak dosáhnout krásné, mladistvě působící pleti v každém okamžiku.

Foto: Profimedia.cz

Rozjasněná pleť působí mladistvě.

Článek

1. Dokonale čistá pleť

Základním krokem k rozjasnění je důkladně očištěná pleť. Vsaďte na dvojí čištění. Kromě odličovacího mléka či pěny použijte i micelární vodu. Odstraníte tak z pleti skutečně veškeré nečistoty a pokožka pak bude mnohem lépe fungovat i vypadat.

Nezapomínejte ani na tonizační pleťovou vodu, která pleť osvěží a postará se, aby následná péče lépe fungovala.

Foto: archív firem

Zleva:

2. Pravidelný peeling

„Horní vrstva kůže čelí neustálému rohovatění kožních buněk, ty odumírají a odlupují se. Celý tento proces se děje jednou za tři týdny. Díky peelingu pomůžeme pokožce k lepšímu odstranění odumřelých kožních buněk, pleť je tak nachystaná vstřebávat účinné látky z krémů a sér,” vysvětluje dermoporadkyně Markéta Vršanová, Dis. z lékáren Dr. Max.

Samozřejmě je velmi důležité používat peelingy určené pro konkrétní typy pleti. Jiné se hodí na problematickou (např. s vyšším účinkem a přídavkem hloubkově čisticích látek, mezi které patří jíly, jež uvolní póry a odstraní černé tečky), suchou či citlivou pleť (u citlivé pleti je vhodný peeling na bázi esenciálních olejů).

Peelingy by se měly používat jedenkrát, maximálně dvakrát týdně. Při častějším používání si naopak uškodíme, pokožka se může stát až intolerantní.

Foto: archív firem

Zleva:

3. Pleťové masky 

Masky dodají pleti potřebnou hydrataci a výživné látky, zároveň pokožku zvláční, zjemní a sjednotí tón pleti. Jejich výhoda spočívá i v tom, že při nich dokážeme velmi dobře relaxovat.

Foto: archív firem

Zleva:

4. Séra, krémy

Na rozjasnění pleti je nejlepší působit ve spodních vrstvách pokožky. „Buňky ve spodních vrstvách kůže se stále dělí a vytlačují starší buňky k povrchu. Proto potřebujeme působit v hlubších vrstvách kvalitními přípravky obsahujícími účinné látky, které jsou schopny řídit rovnoměrné zabarvení pleti a tím i jas,” upozorňuje dermoporadkyně.

Tuto službu pak nejlépe poskytují především séra, která jsou zodpovědná za vstřebávání se do spodních vrstev pokožky. Plní jak funkci hydratační, tak i zpevňující nebo rozjasňující.

Foto: archív firem

Zleva:

5. Podkladové báze

Primer neboli podkladová báze dokáže proměnit unavenou pleť velmi rychle v rozzářenou pokožku. Nanáší se na hydratační krém a lze ji nosit i v okamžiku, kdy chodíte nenalíčené.

Foto: archív firem

Zleva:

6. Rozjasňující make-up

Rozjasňující make-upy splývají s pokožkou, přesto dokážou dokonale zamaskovat všechny nedostatky. Obvykle obsahují rozjasňující pigmenty, které opticky odrážejí světlo, pleť pak působí svěže a sjednoceně.

Foto: archív firem

Zleva:

7. Další rozjasňovače

Rozjasnit pleť můžete i správně zvoleným bronzerem naneseným na lícní kosti, ale i korektorem, rozjasňujícími pudry či tvářenkami.

Korektor aplikovaný pod očima zakryje tmavé kruhy, čímž se pleť velmi významně prozáří. Korektor při aplikaci neroztírejte, ale vklepávejte konečky prstů.

Nikdy nezapomínejte na tvářenky. Vhodné jsou narůžovělé a korálové odstíny. Aplikujte je na zdravíčka (nejvyšší místo na tvářích, když se smějete). Pudrové rozjasňovače můžete použít i na lícní kosti, spánky, ale i na špičku nosu a bradu, případně oblast nad horním rtem.

Rozjasnit můžete i oční okolí. Pomoci vám může rozjasňovač či oční stíny s perleťovým odstínem - u světlé pleti s nádechem do stříbrna, u tmavší pleti s nádechem do zlatova.

Foto: archív firem

Zleva:

8. UV filtry a opalovací krémy

UV paprsky jsou jednou z hlavních příčin tvorby pigmentace a stárnutí pleti. A právě pigmentace ztemňuje pleť. Proto je velmi důležité neustále se před těmito paprsky chránit.

Vhodné je používat přípravky na pleť s UV filtry, a to minimálně s faktorem SPF 30. Jelikož většina krémů či make-upů obsahuje nižší filtry, je dobré používat speciální opalovací krémy na obličej.

Foto: archív firem

Zleva:

9. Pitný režim

Dostatečný pitný režim je naprostou nutností u zdravě působící pokožky. Dermatoložka Joy McCarthyová například doporučuje vypít každý den ráno šálek vlažné vody se šťávou z půlky citrónu.

Výborné je i popíjení zelených šťáv, které pomáhají s detoxikací jater, což je nezbytné pro čistou a zdravou pokožku.

Blahodárně pak mohou působit i vývary z kostí, které obsahují kolagen, želatinu, glycin a další klíčové proteiny pro zkrášlení pokožky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám