Hlavní obsah

Návrhář šokoval, modelky na molo poslal v kontroverzních gumových botách

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří lidé se domnívají, že ponožky nepatří do sandálů. Jiným přijde tristní nosit gumové nazouváky jinam než na zahradu. Zcela jinak to ale vnímá britský módní návrhář Christopher Kane. Ten jde proti všem módním pravidlům, modelky tak na molo opakovaně poslal v botách, pro které mnozí nemají pochopení.

Foto: Profimedia.cz

Do netradičního obutí nastyloval módní návrhář své modelky už podruhé. Letos ovšem přidal kožíšek.

Článek

Už minulý rok na Fashion Weeku v Londýně způsobil Christopher Kane poprask, když své modelky obul do galaktických crocsů, které byly ozdobeny velkými třpytivými kameny.

Tehdy se všichni domnívali, že jde jen o malý výstřelek, kterým na sebe návrhář chce upozornit, a že zřejmě nejde o nic, co by bylo hodno následování.

Crocsy prosazuje už ve druhé kolekci

Jenže všichni se spletli. I letos mladý, čtyřiatřicetiletý umělec veřejnost šokoval. Na přehlídce, které mimo jiné z první řady přihlížela i oblíbená zpěvačka Katy Perry, měly gumové nazouváky opět své výsostné postavení.

Tentokrát ale nešlo o model zdobený třpytkami a kameny jako v roce 2016. V kolekci pro podzim a zimu roku 2017 se objevily gumáky ozdobené kožíškem. I letos se tedy bude návrhář snažit přesvědčit veřejnost o tom, že tento typ obuvi má v módě významné místo.

Foto: Profimedia.cz

Od módních kritiků ani od fanoušků se pochvaly návrhář nedočkal.

Foto: Profimedia.cz

Tento netradiční model byl sám o sobě velmi výstředním. Boty jej ještě korunovaly do kategorie módního pekla.

Netradiční kombinace jsou mu vlastní

Zda si podobnou obuv osvojí některé celebrity udávající módní trendy, zatím není jasné. Na co se ale může umělec spolehnout, je okamžitá pozornost světových médií a tím samozřejmě i laické veřejnosti, která se nad jeho záměrem podivuje. Fotky chlupem lemovaných crocsů se po internetu šíří jako lavina.

Foto: Profimedia.cz

Mramorované boty s kameny předevdl ve své kolekci pro letošní jaro a léto.

„Vždy jsem pracoval s neobvyklými materiály, předměty a kombinacemi a transformoval je do luxusních kousků. Co se týče crocsů, chtěl jsem jim vtisknout vlastní razítko a klasickému gumáku dodat něco zvláštního, speciálního. Mramorovaný potisk je velmi zemitý, proto jsem jej kombinoval jak k večerním šatům, tak například i k džínsům. Krystaly a kameny botám dodaly kousek luxusu. Crocsy jsou pravděpodobně nejpohodlnější boty a já na nich miluji, že jsou svým způsobem některými lidmi vnímány jako velmi ošklivé boty. Mají naivní, dětský tvar, ale mně se líbí, jak neohrabaně na noze vypadají,“ píše Kane na svých stránkách ke své kolekci Spring Summer 2017, kterou uvedl minulý rok.

Foto: Profimedia.cz

Boty v podání Christophera Kanea

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám