Hlavní obsah

Zlatá barva se hodí na ples i večírek, načerpejte inspiraci

Novinky, ema

Přemýšlíte, v jakých šatech vyrazit na vánoční večírek nebo maturitní či jiný slavnostní ples? Rozhodně nemusíte zůstávat u černé klasiky. Vánoční čas je plný světýlek, třpytu, flitrů a to platí i o módě, která je uvolněnější a extravagantnější. Vsaďte proto klidně i na metalickou zlatou, které jsou aktuálně plné obchody.

Foto: Profimedia.cz

Metalické zlaté šaty jsou na večírek či párty skvělou volbou.

Článek

Zlatá barva působí bezesporu honosně, protože se většinou, a také nejčastěji, objevuje na drahých špercích. Pokud je nošena s noblesou, rozhodně neuškodí, pokud se rozhodnete vynést celozlaté šaty. Luxusní outfit šperky stejné barvy doplňovat netřeba. Róba je klenotem sama o sobě.

Zlatá sluší všem

Co se týče typu pleti, kterému zlaté, flitry poseté šaty sednou nejvíce, rozhodně jej nelze nijak přesně kategorizovat. Obecně ale může platit malá pomůcka.

Ženám světlé, až bledé pleti sednou paradoxně spíše chladnější tóny zlaté, které podpoří sněhurkovskou pokožku. Nemusíte se bát půvab podtrhnout například i červenou rtěnkou či nehty. Snědším typům sednou teplejší barvy zlaté, místy tónem hraničící s bronzovou.

Foto: Profimedia.cz

Zlatá róba vypadá úchvatně. Hodí se na rusovlásky, blondýny i brunety.

Malé zlaté

Hledáte alternativu k takzvaným malým černým šatům, které se do společnosti oblékají s železnou pravidelností? Zkuste malé zlaté a jistě se hned zamilujete. Krátké šaty nad kolena jednoduchého volného nebo upnutého sexy střihu opět sluší všem ženám bez rozdílu barvy pleti nebo vlasů.

Co se týče obuvi, největší parádu uděláte s otevřenými sandálky. Pokud to ale počasí nebo příležitost neumožňuje, či dokonce nepovoluje, vsaďte na jednoduché matné uzavřené lodičky.

Foto: Profimedia.cz

Skvěle vypadají metalické šaty i v krátké verzi. Dobře se dopl%nují s černou.

Zlatá v netradičním pojetí

Šaty nemusí být jen čistě zlaté, slavnostní barva může být jen podkladovou nebo vedlejší. To ukazuje například zpěvačka Katy Perry (vlevo), která oblékla romantické zlaté šaty poseté květinovými výšivkami. Zlatá se pak projevila nejvíce v podobě tylových rukávů a dolního lemu sukně.

Foto: Profimedia.cz

Zlatá róba může být obohacena o výšivky, vzory. Pokud vás tradiční šaty nebaví, vsaďte na overal.

Velmi atraktivně ale vypadá i černo-zlatá kombinace na šatech, ke které se více než kdy jindy hodí černé jednoduché doplňky. Co se týče overalu, i ten je ve společnosti zcela přípustný a v některých případech může formalitou zdatně sekundovat velké večerní róbě. Stačí k němu obout podpatky, vlasy vyčesat do vysokého ohonu a moderní novodobý oufit na párty i večírek je na světě.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám