Hlavní obsah

Opusťte klasiku černých lodiček, vsaďte na metalické barvy

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se chystáte na maturitní ples, vánoční večírek nebo jakoukoli jinou událost a hodláte obléknout jednoduché jednobarevné šaty, vybočte z řady. Řeč je o botách na podpatku, které v dnešní době nabízejí mnoho stylových, netradičních možností než jen černou klasiku.

Foto: Profimedia.cz

Odvažte se a místo černé klasiky obujte extravagantní model bot.

Článek

Pokud se chystáte vyrazit v barevných šatech a nechcete být příliš vidět, vsaďte alespoň na tradiční tmavý model lodiček se zajímavým, například flitrovaným dezénem. Co se týče typu boty, může být klidně otevřená, samozřejmostí je ale perfektní manikúra a upravené nohy.

Takovou obuv volte především v tom případě, že se nebudete večer domů vracet hromadnou dopravou. Přece jen málokdo by si chtěl odnést z příjemného večera ještě nachlazení nebo zánět močového měchýře.

Foto: Archiv firem

1. Baťa, 999 Kč. 2. H&M, 349 Kč. 3. Deichmann, 699 Kč. 4. Baťa, 999 Kč. 5. Baťa, 599 Kč.

Světlý typ lodiček se hodí jak k tmavým, tak i ke světlým šatům. Především boty v tělových a šedých odstínech laďte k pastelovým tónům. Hodí se ale i k malým černým šatům nebo dlouhým róbám antického stylu.

Foto: Archiv firem

1. Baťa, 1599 Kč. 2. Deichmann, 699 Kč. 3. F&F, 669 Kč. 4. Reserved, 999 Kč. 5. Miss Selfridge, Zoot, 1349 Kč.

Chcete oživit tmavé černé nebo modré šaty? Není problém. Jednobarevnou róbu zkrášlete klidně botami obsahujícími několik barev. Co se týče červených odstínů na botách, ani těch se nemusíte bát.

Velmi zajímavě k jednoduchému střihu šatů ladí netradiční řešení bot doplněné o třásně, či zástup několika pásků.

Foto: Archiv firem

1. Salamander, info o ceně v obchodě. 2. Aldo, 2599 Kč. 3. Salamander, info o ceně v obchodě. 4. H&M, 949 Kč. 5. F&F, 529 Kč. 6. Reserved, 1299 Kč.

Třpyt, lesk, flitry. Žádnému člověku v sále neuniknou lodičky v metalických barvách. Tento velmi výrazný trend se nosí nejen na obuvi, ale i na šatech a oblečení celkově.

Pokud máte odvahu, párujte s podobně laděnými šaty, jestliže ne, vsaďte na starou dobrou černou. Stříbrná se dobře hodí například k růžové a modré barvě, naopak zlatými botami oslníte v kombinaci s červenou, šedou a podobně.

Nezapomeňte, že metalické tóny nejsou jen zlatá a stříbrná, blyštivé odlesky může dodávat i fialová či růžová. Co se týče plesové sezóny, povoleno je vše. Stačí jen trocha odvahy.

Foto: Archiv firem

1. Dorothy Perkins, Zoot, 1099 Kč. 2. Miss Selfridge, Zoot, 1349 Kč. 3. Reserved, 999 Kč. 4. Ted Baker, 4729 Kč. 5. Dorothy Perkins, Zoot, 1099 Kč.

Foto: Archiv firem

1. H&M, 899 Kč. 2. Aldo, 1999 Kč. 3. Reserved, 799 Kč. 4. Bugatti, Zoot, 1699 Kč. 5. H&M, 1499 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám