Hlavní obsah

Rtěnkám na podzim vládnou tmavé i přirozené odstíny

Novinky, Eva Dvořáková

Tento podzim nebude hlavním trendem červená rtěnka, jak tomu bylo uplynulých pár let. Klasickou rudou nejrůznějších odstínů střídají tmavé barvy, také výrazná světlá růžová, odstíny švestek či jemné, nenápadné nude rtěnky. Nejvíc trendy budou dva protiklady. Temná fialová a škála tělových přirozených odstínů.

Foto: Profimedia.cz

Letos na podzim budou trendy především tmavé švestkové odstíny.

Článek

Sametová nude

Nude barvy v odstínech růžové jsou podobné barvě vašich rtů, pouze zvýrazní jejich odstín a vyhladí texturu. Tento trend předvedla na svých přehlídkách například módní značka Herve Leger a podle maskéra značky je tento odstín „všeobecně lichotivý“. Rtům totiž propůjčuje plnost a hebkost. Pokud byste toužila po optickém zvětšení úst, použijte rozhodně tekutou rtěnku.

„Rty tužkou vymalujte lehce nad jejich přirozenou konturou a vyplňte tekutou rtěnkou,“ uvedl pro server Health. Pokud ji nevlastníte, nevadí. Vystačíte si s kombinací matné rtěnky a bezbarvého lesku, který lesklou rtěnku může zastoupit.

Foto: Archiv firem

1. Saténová textura, Ga-de, 355 Kč. 2. Hydratační rtěnka, Dermacol, 149 kč. 3. Matující rtěnka, Rimmel London, 169 Kč. 4. Krémová rtěnka, Kiko Milano, 240 Kč.

Matná švestková

Kdysi byly tmavé rtěnky výsadou lidí vyznávajících goth styl. Doplňovala a stále doplňuje sněhobílou pleť a tmavě orámované oči. Pokud vsadíte na některý z tmavých švestkových tónů, musíte být precizní. Tato barva totiž může být na aplikaci pro začátečníky poněkud obtížná, ovšem s pořádnou přípravou by to neměl být problém.

Vizážista doporučuje před aplikací připravit rty balzámem a k samotnému vymalování rtů použít štěteček. Linku v tužce aplikujte až nakonec a domalujte tak konturu rtů. V případě vpíjení barvy do vrásek okolo rtů použijte korektor, kterým začistíte případné nedostatky nebo přetahy.

Foto: Archiv firem

1. Saténová, Ga-De, 355 Kč. 2. Sytě pigmentovaná, Avon, 199 Kč. 3. Dlouhotrvající rtěnka s odolným složením, 129 Kč. 4. Vysoce pigmentovaná rtěnka s lesklým efektem, Bourjois Rouge Édition, 249 Kč.

Krémová růž

Svítivá růžová na podzim? Ano! K vybledlé, světlé pleti vypadá naprosto fantasticky a obličej příjemně rozzáří.

„Vybírejte ale odstín, který má korálový podtón,“ radí odborník. Pro sametový vzhled použijte pod růž trochu make-upu, teprve potom aplikujte rtěnku. Skvěle ale vypadá i lesklá růžová, které docílíte buď lesklou rtěnkou, anebo kombinací rtěnky a lesku.

Foto: Archiv firem

1. Ve zlatém obalu, H&M, 299 Kč. 2. Matující, Kiko Milano, 240 Kč. 3. Hydratující, Rimmel London, 129 Kč. 4. Vinylově lesklá rtěnka, Oriflame, 279 Kč.

Klasická červená

Klasická červená bude vždycky velmi ženským a šik odstínem, letos na podzim se nosí hlavně ve vysokém lesku. Nejdříve jako bázi vymalujte rty odstínem v matné úpravě, díky tomu totiž lesk druhé vrstvy maximálně vynikne.

Nikdy nezapomeňte rtěnku a zrcátko vzít s sebou do kabelky, barevné rty si žádají vaši péči a případné domalování podle výdrže i několikrát za den.

Foto: Archiv firem

1. Rtěnka s krémovou texturou, Topshop, 250 Kč. 2. Luxusní krémová rtěnka se saténovým efektem, Oriflame, 279 Kč. 3. Dlouhotrvající krémová rtěnka, Dermacol, 159 Kč. 4. Hydratační rtěnka s bohatou barvou, Jafra Cosmetics, 320 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám