Hlavní obsah

Móda v barvách podzimu

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Listy stromů se barví do karmínova, žloutnou, z všudypřítomné zeleně se stává okrová a hnědá. Parky jsou najednou o něco romantičtější. Je to tím, že se příroda pomalu, ale jistě ukládá k zimnímu spánku a hraje všemi barvami. Pojměte to jako inspiraci a vneste trochu typických podzimních barev i do své skříně.

Foto: Profimedia.cz

Oblékněte se do barev podzimního listí.

Článek

Letní počasí pomalu střídá chladnější, nevyzpytatelný podzim. A bohužel, jak už to tak bývá, se změnami počasí je potřeba vystřídat a pozměnit i svůj šatník. Lehké svršky a vzdušné materiály střídá vlna, pleteniny a elegantní baleríny kotníkové kozačky a bytelné mokasíny či tenisky.

Pokud si ale myslíte, že podzimní móda je jen o neforemném a styl postrádajícím nabalování jednotlivých vrstev na sebe, je to chyba. I v chladnějších měsících se lze oblékat trendy a stylově. A pokud navíc hledáte elegantní a efektivní outfit, pak sáhněte po kombinaci velmi módních podzimních barev.

V hlavní roli: výrazný kabát

Žlutý kabátek à la kanárek může na ramínku vypadat poněkud extravagantně a neforemně, dejte mu ale šanci a vyzkoušejte ho v kombinaci s dalšími zemitými tóny. Trendy semiš v podobě propínací úzké sukně zkombinujte s tmavě zeleným body a černými nebo tělovými silonkami. Ale pozor. Světlým lesklým anebo nepřirozeně bílým či naopak příliš tmavým punčocháčům dávno odzvonilo.

Foto: Archiv firem

Šála, Van Graaf, 899 Kč. Kozačky, Deichmann, 1199 Kč. Kabát, Esprit, 3399 Kč. Kabelka, Obag, 2500 Kč. Body, H&M, 349. Sukně, Orsay, 1499 Kč.

Dále zkuste kozačky na širokém podpatku v barvě červeného vína, stylovou kabelku do ruky a v případě chladného rána nezapomeňte ani na šál, který může hrát významnou roli v prevenci proti nachlazení a bolesti v krku.

V hlavní roli: vínová barva

Temně vínová barva je jedním z hlavních podzimních tónů. Připomíná do tmava se zabarvující listí stromů a keřů. Pokud i vás tento temný, přesto ale romantický odstín oslovil, vyzkoušejte ho například v podobě krásných košilových šatů s páskem.

Foto: Archiv firem

Kardigan, Lindex, 999 Kč. Tenisky, Toms, 1840 Kč. Kabát z mohéru s hedvábnou podšívkou, Zuzana Kubíčková, 26800 Kč. Prsten, Lindex, 149 Kč. Kabelka, Matt&Nat, ifno o ceně na webu. Šaty, New Yorker, 549 Kč.

Laďte společně se zeleným, až brčálovým kardiganem a zcela netradičně můžete obléknout i tmavě modrý kabát z jemného mohéru. Na nohy obujte teplé příjemné plstěné balerínky s indiánským vzorem a do ruky nebo na rameno, vezměte kabelu z vinylu v barvě šatů.

V hlavní roli: odstíny hnědé

Pokud si potrpíte především na kalhoty a sukně a šaty vám nic moc neříkají, nevadí! Elegance jde vytvořit i v kombinaci s oblíbenými úzkými kalhotami takzvaného skinny střihu. Oblečte k nim splývavou žlutou blůzku s decentním výstřihem volnějšího typu. K obtáhlým kalhotám se vzdušnější svršek hodí více než upnutý top.

Foto: Archiv firem

Boty, CCC, Jenny Fairy, 899 Kč. Bunda, Orsay, 1499 Kč. Klobou, Van Graaf, 999 Kč. Košile, Orsay, 549 Kč. Kabelka, Van Graaf, 4699 Kč. kalhoty, Only, Zoot, 829 Kč.

Dále pokračujte se stylovým hnědým křivákem se semišovým nákrčníkem. Na pochůzky po městě si vystačíte s malou crossbody kabelkou, před nepřízní počasí ochrání malá stylová buřinka s mašlí.

Co se týče obuvi, ta je zcela ve vaší režii. Nic nezkazíte klasickými černými kozačkami anebo oblíbenými kotníčkovými botami na podpatku.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám