Hlavní obsah

Malé černé šaty jsou večírkovou nutností i sázkou na jistotu

Novinky, Eva Dvořáková

Little black dress neboli malé černé šaty se staly velkým fenoménem. Pro ženy jsou naprostou nutností. V případě, že je překvapí nečekaná večerní akce či důležitá schůzka, jsou jasnou volbou. Není těžké je kombinovat, pokud není času nazbyt, stačí sako a podpatky. Svou univerzálností si získaly i ikonickou herečku Audrey Hepburnovou, která jim zaručila věčnou slávu.

Foto: Profimedia.cz

Každá žena by ve skříni měla mít alespoň jedny malé černé šaty.

Článek

Pokud mezi vaše oblíbené filmy patří Snídaně u Tiffanyho, kde sexsymbol té doby Audrey Hepburnová ztvárnila hlavní roli, jistě vaší pozornosti neunikl ani její šatník. Ano, byl to právě tento film, kde malé černé získaly svou slávu.

Podle Audrey Hepburnové

Pokud toužíte okopírovat styl slavné hvězdy, vyberte si pouzdrové šaty, například s bílým límečkem. Novodobý trend vtisknete outfitu pomocí dlouhé splývavé vesty a jehlovými podpatky se zavazováním na kotnících.

Foto: Archiv firem

Náušnice a prsten, Pandora, info o ceně v prodejně. Boty, Humanic, 2499 Kč. Vesta, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Šaty, Mohito, 1199 Kč. Kabelka, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Šperky, stejně jako ve filmu, volte v podobě perel anebo alespoň jejich napodobeninu. Namalujte černé kočičí linky, vyčešte drdol a outfit à la Audrey je na světě.

Trendy v negližé

Dřív by člověk mohl jít v pyžamu maximálně tak s odpadky, dnes je tomu jinak. Už letní přehlídky, hlásající trendy na letošní podzim a zimu, ukázaly ve svých kolekcích do té doby něco zcela neočekávaného – pyžama. Ano, saténové kousky, overaly, ale i šaty, které lze snadno zaměnit za svůdné negližé.

Foto: Archiv firem

Náhrdelník, Antipearle, 16500 Kč. Boty a psaníčko, Lusha, info o ceně v butiku. Košilové šaty s krajkou, Dorothy Perkins, Zoot, 1549 Kč. Kožené sáčko, Karen Millen, info o ceně v obchodě.

Nenechte se ošálit a vyzkoušejte trend nočních košilek i vy. Kombinujte s koženou bundou nebo sáčkem a extravagantními doplňky, například v hadí kůži a se zlatem.

Metalické odlesky

Milujete extravaganci a stále se nemůžete zbavit fascinace vším, co se blýská a třpytí? Pak je tento poněkud „teenage” outfit pro vás to pravé ořechové. Využijte k tomu skater šaty s kolovou sukní a kovovou texturou. K nim se hodí motorkářský křivák ve zlaté barvě a samozřejmě i zlaté doplňky.

Foto: Archiv firem

Motorkářská bunda, Mango, 1299 Kč. Boty, Dorothy Perkins, Zoot, 1099 Kč. Šaty, Closet, Zoot, 852 Kč. Klobouk, Vero Moda, Zoot, 699 Kč. Psaníčko, Humanic, 899 Kč.

Vtipným detailem jsou podpatky poseté flitry, které rozhodně zaujmou. Malé psaníčko do ruky je nutností. Klobouk může a nemusí být. Více doplňků se vzdejte, aby celek nepůsobil jak od kolotoče.

Pokud se vám zdá outfit překombinovaný, mějte na paměti, že svršek, v tomto případě bunda, se sundá, a na odiv zůstanou pouze zlaté, metalické doplňky v podobě bot a psaníčka.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám