Hlavní obsah

Muži si mohou s oblečením na svatbu vyhrát, klasika už není aktuální

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černé neforemné obleky s bílou nebo barevnou košilí, dozdobené jednoduchou tlustou kravatou, jsou dávno pasé. Trendům v pánském společenském odívání vládnou úzké střihy, vypasovaná saka, v některých případech klasické černé obleky střídají vzory kára, mnohdy i v tmavě brčálových barvách.

Foto: Profimedia.cz

Obyčejné černé obleky jsou minulostí, dnes se sází na originalitu i extravaganci.

Článek

Když klasiku, tak pořádně

Pokud se chystáte na honosnou svatbu, kde jste požádáni, abyste striktně dodrželi předepsaný dress code, klasice se nevyhnete. Pokud ale máte ve skříni oblek starší deseti let, zřejmě s ním moc parády neuděláte.

Foto: Archiv firem

Hedvábná kravata, 1290 Kč. Kožené boty, 4990 Kč. Bílá košile, 2490 Kč. Sako, 7990 Kč. Kalhoty, 4990 Kč. Vše Blažek.

Pryč jsou doby širokých kalhot, dnes vládnou rovné střihy, vypasovaná saka a košile slimfitového střihu. Placatou hranatou obuv vystřídaly elegantní lakované společenské boty se zúženou a kulatou špičkou. Co se týče kravaty nebo motýlka, volte umírněný vzor.

Nezapomeňte, že černou se nikdy nic nezkazí, musí ale nositeli perfektně padnout. Černé vysoké ponožky do půli lýtek jsou samozřejmostí, chlupaté nohy vykukující zpod kalhot jsou obrovským společenským faux pas.

Modrá je dobrá

Pokud se rozhodnete vzdát se klasiky a ocitnete se v situaci, která černý oblek nevyžaduje, vsaďte na tmavě modrou. Ta si nejlépe rozumí s tmavě hnědými doplňky, a co se týče obleků, je momentálně barvou číslo jedna.

Kombinujte s elegantními koženými polobotkami v tmavě hnědé kůži s moderním perforováním. K nim samozřejmě slaďte pásek, pokud možno stejné firmy. Barva bot a pásku by totiž v každém případě měla být téměř na chlup stejná. Rozhodně se nehodí vzít si k modrým kalhotám černý pásek a hnědé boty.

Foto: Archiv firem

Košile, 599 Kč. Kalhoty, 899 Kč. Sako, 2299 Kč. Kabát, 2599 Kč, vše Zara. Pásek, 699 Humanic. Boty, 1599 Humanic.

Co se týče košile, zůstaňte u bílé klasiky. Pokud to není vyžadováno, kravata ani motýlek nejsou nutností, pokud ano, zvolte klidně tmavou, modrou úzkou kravatu.

Další možností je také šedá kravata, která by pak ladila se svrškem – elegantním světle šedým kabátem. Větrovka ani jiná bunda se k tomuto typu outfitu rozhodně nehodí! Rozhodně vždy oblečte kabát.

Hipster svatba

Culíčky, drdoly, plnovousy, balené cigarety. To je jen pár věcí, které jsou pro muže hipstera naprosto nepostradatelnou součástí identity. Pokud jsou i vám tyto věci blízké anebo jen chcete vyzkoušet něco netradičního a udělat krok stranou ze své komfortní módní zóny, tato slavnostní kombinace by vás mohla zaujmout.

Foto: Archiv firem

Šátek s kravatovým vzorem, Zara, 399 Kč. Kožené semišové boty, Zara, 2599 Kč. Košile, Topshop, 800 Kč. Sako, Topshop, 4300 Kč. Kalhoty, Topshop, 2050 Kč.

Prim zde hraje netradiční oblek, který zdobí modrozelený károvaný vzor. Vypadá skvěle, ale pozor. Jinou než bílou barvu košile k němu raději nekombinujte. Naopak vyhrát si můžete jinak – třeba s doplňky. V tomto případě by to mohl být barevný šátek, který zastrčte do náprsní kapsy místo kapesníčku.

Co se také hodně nosí, jsou barevné ponožky, které mohou vykukovat z netradičních, avšak s celkem ladících kožených bot na přezku. Svatební dress code s touto kombinací bez pochyby dodržíte, a navíc mezi okoukané černobílé obleky vnesete nový dech.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám