Hlavní obsah

Emma Robertsová: Kdybych nebyla dobrá, ani slavná příbuzná by mi nepomohla

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dcera kontroverzního herce Erika Robertse a neteř slavné tety Julie Robertsové pokračuje v rodinné tradici. Ve svých pětadvaceti patří Emma Robertsová mezi nejpopulárnější herečky v Hollywoodu. Právě sklízí úspěch za hrdinku Vee v thrilleru Nerve: Hra o život.

Foto: Profimedia.cz

Emma Robertsová

Článek

Hlavně mladým lidem Nerve ukazuje, jak nebezpečné je propadnout on-line hře, a zvlášť pak typu vadí nevadí, za který diváci platí. Zpočátku je to pro Vee zábavné, včetně líbání nahodilého pěkného kluka v restauraci, když pak musí utéct z obchodního domu ve spodním prádle, i napínavé.

„Jakmile jí ale diváci ukradnou identitu a začínají manipulovat s každým jejím tahem a ona se stane vězněm hry, legrace končí,“ prozrazuje Emma a dodá: „Sama sociální sítě taky používám a vím, jak moc jsou hlavně mezi mládeží populární, jenže on-line hry jsou něco úplně jiného. Tam často jde o hodně víc. Já na ně naštěstí nemám čas. Zkusit si to ve filmu bylo nesmírně zajímavé.“

Na natáčení se Emmě líbilo i to, že ji vrátilo do rodného New Yorku. „Vyrůstala jsem sice v Los Angeles, ale v New Yorku jsem se narodila, dodnes v něm žije moje rodina. Léta jsem zde na delší dobu nebyla, a tak, abych si to užila, pronajala jsem si na tři měsíce byt. Navíc díky natáčení jsem poznala úplně jinou tvář města, filmování začínalo hodně brzy. A prohánět se po Park Avenue na motocyklu ve čtyři ráno byla nezapomenutelná životní zkušenost. New York má pro mě pokaždé neuvěřitelné kouzlo,“ svěřuje se.

Za to, že se stala herečkou, vděčí tetě Julii. „Nebylo mi ještě devět, když mě v létě 2000 vzala na natáčení oscarové Erin Brockovichové. Celé hodiny jsem ji vydržela sledovat, ani večer mě nemohla dostat do postele, různě jsem se schovávala. Ještě dnes slyším, jak říká: Tak, Emmo, pojď, už je pozdě, musíš do hajan. Bylo to pro mě jako nejlepší letní tábor,“ vzpomíná.

Sama začala filmovat rok poté, kdy v konkurzu dostala roli v krimi dramatu Kokain (2001) s Johnnym Deppem a Penélope Cruzovou. „Hrát dceru pašerákovy manželky Penélope a být v deseti letech na natáčení i s Johnnym, to byl sen. Myslím si, že jen díky tomu mi pak následně nabídli roli v komediálním seriálu Neslavná.“

Foto: Profimedia.cz

Emma ve filmu Hotel pro psy

Její maminka, Kelly Cunninghamová, ji ale varovala před následky, které může mít časná umělecká dráha, a žádala dceru, aby touhu stát se herečkou oddálila. Kelly tehdy žila s jejím otcem, hercem Erikem Robertsem, bratrem Julie, který měl problémy s drogami i se zákonem. Rozešli se, když byla Emma ještě malá.

A právě trpkost jejich rozchodu, který doprovázely i bitvy o péči o dítě, se odrazila v pohledu Emmy na rodinný život. Hraní pro ni tak vlastně neznamenalo jen vysněný sen, ale i útěk z domova. Ne vždy však šlo všechno podle jejích představ.

„Po seriálu Neslavná, za který jsem byla nominovaná na řadu teenagerovských cen, mi trochu narostl hřebínek a myslela jsem si, že dostanu roli, na kterou si vzpomenu. Záhy jsem ale vystřízlivěla a zjistila, že v Hollywoodu to tak nefunguje. Vzpomínám si, jak těžce jsem nesla, že mě nevybrali pro postavu malé Wendy v pohádkové fantasy Peter Pan (2003), to bylo pro mě hodně zničující. Maminka byla tehdy na koni a říkala, že bych měla na čas přestat a soustředit se na školu. Nezapomínat na to, že jsem ještě dítě. Jenže potom, co jsem okusila hollywoodskou slávu, jsem už po ní toužila,“ přiznává Emma po letech.

Foto: Profimedia.cz

Užila si ji v šestnácti, kdy ztvárnila detektivní hrdinku v thrilleru Nancy Drew: Záhada v Hollywoodu (2007), úspěch sklidila i za nevychovanou puberťačku v Divošce (2008) či za sympatický snímek Něco jako komedie (2010).

Průlomovým pro její kariéru byl rok 2013. Zabodovala jak v dramatu Palo Alto režisérky Gii Coppolové, tak v povedené komedii Millerovi na tripu či jako protivná čarodějka v seriálu American Horror Story: Coven. Právě tahle postava vynesla Emmě další slávu.

Emma Robertsová

Letos se ještě představí v životopisném dramatu Billionaire Boys Club spolu s oscarovým Kevinem Spaceym.

V roce 2012 se při filmování komedie Adult World seznámila s hercem Evanem Petersem, rok nato, během Vánoc, se zasnoubili, letos na jaře rozešli.

V červnu představila nového přítele, novináře a dokumentaristu Christophera Hinese.

„Když mi zavolal sám tvůrce seriálu Ryan Murphy, skákala jsem doma radostí. Zlí jazykové sice říkali, že je to proto, že kamarádí s mojí tetou Julií, ale na tyhle řeči jsem nedala. Kdybych nebyla dobrá, ani slavná příbuzná by mi nepomohla,“ dodává sebevědomě Emma Robertsová, která získala tisíce nových mladých fanoušků za hlavní roli v dalším americkém seriálu, hororové komedii Scream Queens (2015).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám