Hlavní obsah

Anna Geislerová a Jitka Schneiderová pomáhaly maminkám v tíživé životní situaci

Novinky, das

Rodina je pro většinu z nás tím nejdůležitějším, co máme. Ne všichni ale mají to štěstí, že vyrůstají v úplných rodinách. Bohužel neustále přibývá žen, které se z nějakého důvodu dostávají do tíživé životní situace a se svými dětmi vyhledávají pomoc v azylových domech. A právě těmto ženám pomáhá projekt MADE BY Nadace Terezy Maxové, který tento víkend velmi významně podpořily herečky Anna Geislerová a Jitka Schneiderová.

Foto: MADE BY

Jitka Schneiderová a Anna Geislerová podpořily ženy v krizových situacích.

Článek

Cílem projektu MADE BY je pomoci ženám v krizové situaci postavit se na vlastní nohy a dopřát tak jejich dětem bezstarostné dětství. Dost často se stává, že se právě tyto děti dostávají do dětských domovů, čemuž chce nadace zabránit.

„Před dvaceti lety jsem začala pomáhat opuštěným dětem, protože trpí za nezodpovědnost rodičů a navíc si samy pomoct nemůžou. Přišlo mi to nespravedlivé. Dnes je naše pomoc širší a zahrnuje i podporu rodin v krizové situaci, matek v azylových domech a náhradních rodičů,” vysvětluje zakladatelka nadace Tereza Maxová a dodává:

„Sama jsem odešla z domova brzo, ale věděla jsem, že když bude nejhůř, mám se vždy kam vrátit a že doma najdu pochopení a bezpečí, ať se stane cokoli. O to víc si uvědomuji, jak moc těžké to je, když jiné děti takovou možnost nemají.”

Pomoc vytvořit bezpečné a láskyplné prostředí uvnitř rodiny lze tak jednoznačně považovat za tu nejlepší prevenci k tomu, aby mohly děti zůstat se svými vlastními rodiči a nemusely život prožívat v dětských domovech či v pěstounské péči.

Dobrý skutek 

U příležitosti Mezinárodního dne rodiny (15. 5.) proběhla akce MADE BY na prodejnách značky Profimed na pražském Chodově, Smíchově a v Palladiu.

Prodávaly se zde drobné předměty (tašky, andělíčci, panenky), které symbolizují domov a rodinu a které pro tuto příležitost ručně vyráběly maminky z azylových domů i Anna Geislerová a Jitka Schneiderová.

Obě tak chtěly udělat dobrý skutek a dodat ženám v azylových domech odvahu, aby dokázaly vzdorovat svému osudu, nebály se říct o pomoc a brzy byly schopné dopřát sobě i svým dětem lepší budoucnost.

Výrobky lze na těchto místech zakoupit až do 22. května a podpořit tak projekt Nadace Terezy Maxové dětem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám