Hlavní obsah

Sako jako univerzální svršek

Novinky, Eva Dvořáková

Mnoho žen nosí sako pouze jako svršek doplňující jinak elegantní outfit. Není to rozhodně špatně, akorát to může být někdy velká škoda. Ze saka se totiž dá udělat velmi univerzální svršek i nepřehlédnutelný módní prvek.

Foto: Mohito

Sako je škoda schovávat jen do kanceláře. Ke správně zvolenému outfitu se hodí i na volný čas, na večeři či koktejl.

Článek

Černobílá klasika

Není nic jednoduššího, než zkombinovat černou a bílou barvu. Pokud doma nemáte kožené nebo koženkové kalhoty, jejich funkci v tomto případě mohou zaujmout obyčejné černé skinny kalhoty, které by ale v každém případě měly perfektně padnout vašemu typu postavy.

Bílá košile je omílanou klasikou a elegantní černé oversized sako celek báječně doladí. Pokud jsou kalhoty v 3/4 délce, obujte místo nízkých tenisek boty kotníkové. Elegantnost outfitu doplní luxusní kožená kabela.

Foto: Archiv firem

Košile Alchymi, Zoot, 1099 Kč. Tenisky, Vans, info o ceně v obchodě. Sako, Reserved, info o ceně v obchodě. Kalhoty, Mango, 1199 Kč. Kabelka z telecí kůže, DKNY, 10130 Kč.

Neformálně a hravě

Milovnice romantiky jistě potěší svěží jarní look ze světlé džínoviny a jemně růžové barvy. V tomto případě hraje hlavní roli volná halenka vyšitá barevnými nitěmi, která společně se světlými kalhotami v modrém denimu tvoří ideální pár. Dolaďte něžnými světle růžovými tóny, krásným vypasovaným sáčkem s knoflíkem a pohodlnými romantickými balerínami.

Další doplňky, jako je klobouk, nebo kabelka volte v neutrálních barvách. Skvěle proto poslouží bílá nebo šedá stahovací kabelka.

Foto: Archiv firem

Blůza, Orsay, 799 Kč. Baleríny Brocs, Urbanlux, info o ceně na webu. Blazer, Orsay, 1399 Kč. Džíny, Orsay, 999 Kč. Kabelka, C&A, 698 Kč.

S nádechem léta

Přivolejte léto teplou barvou slunce. Zvolte netradičně řešený top v sytě žluté barvě, který dolaďte semišovými doplňky. Na večer se hodí zbytek kousků ladit do černé. Pokud ale máte náladu a chuť vykročit z davu, vsaďte na světlé barvy.

Velmi elegantně a nadčasově vypadá sako zkrácené délky z pevné textilie s výraznými klopami. Doplněné o bílé skinny kalhoty s moderními průřezy na kolenou a zkrácenou délkou s „odrbanými” nohavicemi vás nikdo nepřehlédne.

Foto: Archiv firem

Halenka, H&M, 399 Kč. Boty, Zara, 1199 Kč. Sako, Reserved, info o ceně v obchodě. Kabelka, Topshop, info o ceně v obchodě. Kalhoty, Tamsin London, 1665 Kč.

Sako v hlavní roli

Chcete místo klasické černé vyzkoušet něco netradičního? Vsaďte na pruhované sako z lehké tkaniny, které místo klasického knoflíku zdobí tkanička na zavázání.

Doplňte semišovou sukní v béžové barvě a moderním tílkem ke krku. Doplňky laďte v barvě outfitu. K netradičnímu saku se hodí masivní sandály na podpatku.

Foto: Archiv firem

Tílko, H&M, 399 Kč. Sako, F&F, 869 Kč. Sukně, Mango, 1199 Kč. Boty, Baťa, 1399 Kč. Kabelka, Obag, 2470 Kč.

Košilové šaty

I bílé sako může vypadat skvěle. Zkuste jej zkombinovat s denimovými šaty. Pokud potřebujete zvýraznit křivky, do pasu připněte pásek. Jestliže si ale díky štíhlé postavě můžete dovolit volnější střih, směle do toho.

Bílé sako s prostřihem na zádech a černými knoflíky si v tomto případě dobře rozumí s moderními kozačkami s přezkami a bílým psaníčkem doplněným o černou a metalicky stříbrnou. Rázem budete mít outfit do města, který se ale hodí i na večerní posezení v koktejlovém baru.

Foto: Archiv firem

Košilové šaty, F&F, 569 Kč. Sako, Topshop, info o ceně v obchodě. Psaníčko Gino Rossi, Answear, 3299 Kč. Boty, Topshop, info o ceně v obchodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám