Hlavní obsah

Trenčkot jako předzvěst jara třikrát jinak

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebylo by to to pravé jaro, kdyby se na ulicích hojně nezačaly místo teplých péřových kabátků objevovat jarní svršky. A právě jarní měsíce se nesou ve znamení trenčkotů. Ty se hodí jak k sukni do kanceláře, tak i na volný čas k teniskám.

Foto: Profimedia.cz

Trenčkot patří k jedněm z klíčových kousků dámského šatníku. Nejvíce se nosí hlavně na jaře.

Článek

Jarní mentolový nádech

Kdo se chystá jaro přivítat pastelovými odstíny, jistě si zamiluje kombinaci svěžích pastelů s bílou barvou. V tomto případě hraje hlavní roli dlouhá halenka s rozparky po stranách, kterou doplňují roztrhané džíny ve světlém denimu, moderního boyfriend střihu.

Z doplňků pak již zmíněná mentolově zelená, přičemž bílá se promítá jak na botách, tak i na jemném, ač netradičním, náramku s perličkami. A samozřejmě nechybí trenčkot, který celý outfit dokonale doplňuje.

Foto: Archiv firem

Náramek OPS!, Different, 1290 Kč. Psaníčko Matt&Nat, Urbanlux, info o ceně na webu. Džíny, Mango, 1199 Kč. Tunika, Zara, 1299 Kč. Trenčkot, Mango, 1799 Kč. Tenisky Melissa, Answear, 3299 Kč.

Pokud si v tomto modelu vyrazíte přes den a večer budete váhat, v čem jít na párty nebo koktejlový večírek, stačí tenisky vyměnit za jehlové podpatky a rty namalovat rudou rtěnkou. Ze sportovního stylu tak vytvoříte eleganci za několik málo sekund.

Ne černým doplňkům

Zamilovaly jste se do pestrých barev a ani experimentování vám není cizí? Využijte tedy služeb sytě žluté barvy, a to například v podobě sukně s ledabylým uzlem.

Jak dál? K sukni se bude skvěle kontrastně hodit volnější halenka, například s černými králíky. Může být ale klidně jen čistě bílá, pokud potřebujete formálnější outfit.

Foto: Archiv firem

Halenka s králíky, Zoot Alchymi, 999 Kč. Kabelka z telecí kůže, DKNY, 10950 Kč. Trenčkot, F&F, 999 Kč. Sukně, Zara, 899 Kč. Lodičky, Topshop, info o ceně v obchodě.

Zbytek doplňků laďte spíše do neutrálních, avšak světlých barev, černá by působila příliš tvrdě. Proto využijte služeb šedé, nebo bílé barvy.

A nakonec svršek - jak jinak, než trenčkot. Ten může být dlouhý až po kolena, tak i kratšího střihu. Nejlépe ale vždy vypadá nezapnutý, pokud to ovšem počasí dovoluje.

Volnost pohybu

Nechcete se celý den potit v upnutých, avšak moderních kalhotách, ani po obědě řešit nafouknuté břicho? Pak je tu pro vás nabídka v podobě trendy etno módy, která dobývá běžnou módní konfekci. Obchody ve velkém nabízejí vzdušné kousky, mnohdy připomínající uvolněná 70. léta. Tak proč toho pohodlí nevyužít.

Pro tento účel vsaďte na komfortní a krásnou kalhotovou sukni, kterou dle počasí můžete doplnit silonkami. K ní se velmi hodí halenka bez ramínek, posazená jen na pažích. Obnažený dekolt by byl hřích neozdobit šperkem. A nemusí to být náhrdelník, ale například visací, korálkové náušnice.

Foto: Archiv firem

Boty, Baťa, 1799 Kč. Kabelka Calvin Klein, Answear, 8399 Kč. Kabát, Zaraq, 2299 Kč. Náušnice, F&F, 229 Kč. Tunika, Mango, 799 Kč. Kalhotová sukně, Zara, 899 Kč.

Pokud počasí dovolí, a silonky nebudou třeba, na nohy obujte moderní obuv z textilní tkaniny se zavazováním na nártech v barvě trenčkotu a kabelky. Outfit se hodí jak do práce, tak i na jarní piknik s přáteli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám