Hlavní obsah

Milánský fashion week ovládli superhrdinové a pohádkové postavy

Novinky, ema

Nejen filmový průmysl ovládla fascinace superhrdiny a pohádkovými postavami. Velký dosah má tento svět i na módní průmysl, kde se promítá prostřednictvím módy do kolekcí na letošní podzim a zimu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Philipp Plein představil svou kolekci na Týdnu módy v MiláněVideo: Reuters

 
Článek

Německý módní návrhář Philipp Plein představil v Miláně kolekci nazvanou Superheroine Extravaganza. Ústředním tématem oblečení, určeného pro podzim a zimu 2016/2017, se stala akční témata a také superhrdinové.

Show otevřela nákladní vozidla s modelkami a všudypřítomný oheň. Modely byly převážně černé, se zlatými a stříbrnými dekory.

Návrhář přiznal, že inspiraci čerpal u svých oblíbených superhrdinů, především Catwoman a The Avengers. Zejména i proto byla spousta modelek oblečena do černých overalů s prostřihy na bocích a výstřihy, dozdobených flitry a třpytkami.

K vidění byly ale také večerní šaty se třpytivými akcenty i dráždivé malé černé zdobené krajkou.

Co se týče ostatního oblečení z kolekce, návrhář představil dnes již populární bomber bundy, ale také kožešinové parky a bílé dlouhé kabáty.

Kombinuje také šortky s bundou s dlouhými rukávy. Svým vystoupením extravagantní módní událost ozvláštnil kontroverzní zpěvák Chris Brown.

Dolce & Gabbana a jejich pohádkový svět

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dolce & Gabbana v MiláněVideo: Reuters

Snovou přehlídku značky Dolce & Gabbana doprovodila svým andělským hlasem a písničkami legendární zpěvačka Sia. A nebylo to náhodou. Kolekce, která bude uvedena pro letošní podzim a zimu, dokazuje inspiraci pohádkovými postavami.

Domenico Dolce a Stefano Gabbana poslali na molo modelky v bohatě zdobených šatech se vzory, pro které byly inspirací známé pohádky, jako Popelka či Sněhurka.

Inspirace byla vidět i na modelech, a to v podobě flitrových myší, zrcátek s nápisy: Kdo je na světě nejkrásnější?, nebo Sním o svém princi. Sněhurčina róba dostala v podání slavných návrhářů podobu světle modrých šatů s flitry s balonovými rukávy.

Designéři mimo jiné použili i mnoho květinových motivů, nezapomněli ale ani na ty zvířecí. Protentokrát vyhrály kočky, které byly vidět jak na topech, šatech, tak i kalhotách. Květiny pro změnu zdobily ramena kabátů, klopy sak a vlasové doplňky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám