Hlavní obsah

Ukažte násilníkovi, že na vás si nepřijde

Novinky, Aneta Lednová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Statistiky dokazují, že každá třetí žena se setkala s napadením nebo určitým typem násilí. Umění sebeobrany tak může být tou nejlepší prevencí, jak situaci zvládnout bez většího ublížení na zdraví. Podle slov instruktora sebeobrany Pavla Houdka by se sebeobrana měla učit už na základních nebo středních školách.

Ukažte násilníkovi, že na vás si nepřijdeVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

„Doporučoval bych, aby se všichni chovali asertivně a všímali si svého okolí. Pokud na vás někdo podezřele zírá, zeptejte se ho, jestli mu nemůžete nějak pomoct. Projevíte tak ochotu jednat a spíš se nestanete obětí trestného činu,“ říká Houdek.

Vyhnout se nebezpečné situaci je podle něj to základní. Doporučuje také nechodit na opuštěná místa, pokud je to možné, držet se skupiny a myslet na to, že každý se může stát obětí násilí. Prevence je tedy ze všeho nejdůležitější.

Pokud prevence selže, připravil si pro vás Pavel Houdek několik základních možností fyzické sebeobrany. Postup zhlédnete v přiloženém videu.

Reklama

Výběr článků

Načítám