Hlavní obsah

Jak ozvláštnit obnošené svršky

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak si na začátku roku oživit šatník, aniž bychom utrácely desetitisíce? Stačí pár malých fint, které naší skříni vdechnou doslova nový život.

Foto: Profimedia.cz

Vdechněte život obnošenému šatníku, aniž byste utratila desetitisíce.

Článek

Obyčejné tričko klasického střihu může rázem dostat úplně novou „tvář“, stejně tak jako kancelářská bílá košile nebo obnošený bavlněný svetřík. Jak na to?

Připněte to

Pro někoho bezvýznamná cetka může ve správném spojení vytvořit velmi osvěžující a slušivý detail. Jak a kam správně připnout brož? Pokud se jedná o set několika malých kousků, ozdobte jimi límec košile nebo textilii okolo zápěstí. Vždy je připínejte do nepravidelného tvaru a vyvarujte se přímé linky.

Pokud máte košili, kde kvůli lemu navíc nejsou vidět knoflíky, můžete brože připnout na místa, kde knoflíky reálně jsou.

Foto: Archiv firem

Místo šperku můžete využít i tenký šátek, vlevo Asos, info o ceně na webu. Do klopy anebo na límeček lze připnout i květinovou brož. Vpravo Gucci, Net a Porter, info o ceně na webu.

Rozkvetlé svršky

Byla to značka Gucci, která se inspirovala rozkvetlou zahradou a při představení kolekce na jaro/léto roku 2016 nenechala nikoho na pochybách, co bude trendem letošní letní sezóny.

Kromě barevných límečků, nejrůznějších mašlí a jiných doplňků se velmi často opakují právě květinové brože. Ty stylisté připínali jak pod krk místo motýlka, tak i na klíční kost, nebo do dekoltu. Barvě ani rozměru se nekladly žádné meze. Rozkvetlé brože jsou tedy jasným must have letošního léta.

Foto: Profimedia.cz

Značka Gucci ve své kolekci představila florální motivy a velké květinové brože. Nechyběly ani falešní límečky a velké mašle.

Foto: Archiv firem

Sada osmi malých broží Saint Laurent, Net a Porter, info o ceně na webu. Brož moucha Lady Muck, Zoot, 269 Kč. Brož jelínek, Deers, 665 Kč. Brož srdíčko, iloveyou, Fler, 244 Kč. Brož medvídek, iloveyou, Fler, 222 Kč. Brož na bílé košili, Asos, ifo o ceně

Na krk patří mašle

Pokud ve vašem šatníku zaujímají čestné místo hedvábné šátky, se kterými si neumíte poradit, zkuste právě s nimi doladit obyčejnou bílou košili. Jak na to? Nechte ležérně rozepnuté dva knoflíky u krku. Bavlněný nebo hedvábný šátek zastrčte pod límeček a vpředu pod bradou zavažte na ležérní, povolený uzel.

Aby ale tento doplněk působil uvolněně, nevažte jej příliš blízko u krku, naopak zauzlujte lehce pod klíčními kostmi. Pokud máte dlouhý tenký šál, nebojte se jej rovnou pod krkem zauzlovat do elegantní mašle. Tento pařížský styl slaďte s kalhotami rovného střihu a mokasíny. Do kanceláře pak s černým kostýmkem a botami na podpatku.

Foto: Archiv firmy

Asos

Foto: Archiv firem

Umělý límeček se dá použít jako vsadka do košile bez límečku, anebo do jakéhokoliv svetru. Obojí Asos, info o ceně na webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám