Hlavní obsah

Nejkrásnější šaty roku 2015

Novinky, ema

Co v módním světě přinesl rok 2015? Mnohé. A ještě více bylo klíčových momentů a rób, nad kterými se doslova tajil dech. A kdo jiný by je mohl vynést, než celebrity světového formátu. Žebříček 12 nejkrásnějších dechberoucích šatů, které za minulý rok vynesly na červený koberec známé tváře, sestavil časopis People.

Foto: Profimedia.cz

Charlize Theronová

Článek

Julianne Mooreová

V lednu roku 2015 vynesla rusovlasá herečka třpytivě stříbrnou róbu od Givenchy na Zlaté glóby. Ombré pernaté šaty s blyštivými akcenty doplňovaly luxusní diamantové šperky značky Chopard. Ledová stříbrná nádherně ladila s alabastrovou pletí známé herečky. Moderní ombré s přidanými pery dodalo celku na originalitě a přidalo punc luxusu.

Foto: Profimedia.cz

Juliane Mooreová

Emma Stoneová

Mladá herečka měla tolik odvahy, že na udílení Zlatých glóbů neoblékla honosné šaty s vlečkou, ale vsadila na věku odpovídající overal. Kombinéza s vysokým pasem značky Lanvin doplněná velkou mašlí na boku patřila mezi nejkrásnější šaty večera.

Foto: Profimedia.cz

Emma Stoneová

Lupita Nyong´ová

Držitelka Oscara oblékla na festival v Cannes hráškově zelené skládané šaty značky Gucci. Ty doplnila o luxusní diamantové náušnice a čelenku s krystaly značky Choppard. Báječně vypadala také sytě růžovo-fialová rtěnka kontrastující s narůžovělými líčky. Róba posetá květy připomínající jaro a zelenající se trávu nádherně kontrastovala s hereččinou ebenovou pletí.

Foto: Profimedia.cz

Lupita Nyong'oová

Lily Jamesová

Spíš jako princezna, než jako Popelka působila představitelka hlavní role stejnojmenného filmu na premiéře této oblíbené pohádky. Šaty od Elie Saab se srdíčkově řešeným živůtkem, vlečkou, složitou výšivkou a jemnou pavučinkou jako by se inspirovaly v samotném filmu.

Foto: Profimedia.cz

Lily Jamesová

Zoë Kravitzová

Dcera bouřliváka Lennyho Kravitze se svými róbami často balancuje na hranici vkusu a módního faux pas. Šaty od slavného návrháře Alexandra Wanga byly ale trefou do černého a patří mezi její nejpovedenější outfity vůbec. Střih i drsný styl, připomínající drátěnou halenu, plně kontrastoval se vzezřením mladé dívky, nepůsobil však lacině a půvabu rebelky plně dostál.

Foto: Profimedia.cz

Zoë Kravitzová

Sienna Millerová

Pokud jde o festival v Cannes, mnohé celebrity se předhání v tom, aby měly nejzajímavější, nejdramatičtější a nejvíce zdobenou róbu. Sienna Millerová ovšem udělala pravý opak a vyplatilo se to. Na pompézní amfAR gala vybrala metalickou třpytivou róbu jednoduchého střihu značky Ralph Lauren. Doplňků zvolila poskrovnu, avšak nejlepším byl její široký úsměv s dokonale nalíčenou a pasující rudou rtěnkou.

Foto: Profimedia.cz

Sienna Millerová

Emma Stoneová

A opět na seznamu figuruje mladá herečka Emma Stoneová a její róba od Dior Couture, kterou oblékla na SAG Awards. Ta je kombinací pánských a ryze ženských prvků, přičemž je inspirovaná sakem a sexy průhlednou sukní. Jednoduchá a velmi efektivní kombinace, která ji už podruhé katapultovala do žebříčku nejkrásnějších rób minulého roku.

Foto: Profimedia.cz

Emma Stoneová

Charlize Theronová

Kanárkově žlutá je jedna z nejnáročnějších barev na nošení. A to platí i u rób vynesených na červené koberce. Žlutá barva je závazek, protože je její nositelka okamžitě ve středu pozornosti. Charlize Theronová se této výzvy nebála a oblékla šaty z dílny Dior Haute Couture, které všem vzaly dech. Róba na tělo s dlouhou vlečkou nepotřebovala ničím ozvláštnit. O slovo se přihlásily velké náušnice, rudě namalované nehty, retro vlna poskládaná z polodlouhé ofiny a jemný, přirozený make-up.

Foto: Profimedia.cz

Charlize Theronová

Cate Blanchettová

Letos ovládly červené koberce převážně šaty upnuté na tělo. Šaty značky Esteban Cortazar byly ale něčím novým. Na jednu stranu siluetu kopírovaly, na druhé stylově přecházely do volné kápě. Tento model doslova vnesl mezi tradici a módní nudu nový směr. A to především díky své jednoduchosti, eleganci a vznešenému střihu v jednom.

Foto: Profimedia.cz

Cate Blanchettová

Allison Williamsová

Jako femme fatale působila Allison Williamsová v retro zvlněných kadeřích a kouřovém líčení, které doplnila o dramatické šaty z dílny návrháře Giorgia Armaniho. Tento velmi riskantní tah se mladé americké herečce vyplatil.

Foto: Profimedia.cz

Allison Williamsová

Rihanna

Róba, kterou Rihanna oblékla na udílení hudebních cen Grammy, postavila spoustu lidí na odlišné strany. Jedni ji nenávidí, druzí obdivují její infantilnost, hraničící s dětskými sny. Zpěvačce se každopádně povedlo vynést sladce růžovou róbu z tylu, vážící zhruba 45 kilogramů, aniž by vypadala směšně nebo lacině.

Ačkoliv si mnozí z jejích šatů stříleli a stala se předlohou pro spoustu vtípků, její róba od Giambattisty Valliho patřila mezi nezapomenutelné šaty minulého roku.

Foto: Profimedia.cz

Rihanna

Kate Hudsonová

Kate Hudsonová měla „mnoho úžasných a nezapomenutelných módních okamžiků v minulém roce“. Tím nejpovedenějším byly zvolené dlouhé, jemně růžové obtažené šaty s květinovými motivy, oblečené k příležitosti InStyle Awards. Nebyla to ovšem jen šťastná volba róby, ale i s ní spojený styling. Moderní rozcuchaný drdol doplněný o svěží líčení krásně korespondoval s boho náturou i stylem sympatické blondýnky.

Foto: Profimedia.cz

Kate Hudsonová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám