Hlavní obsah

Zimní doplňky, které by neměly chybět v šatníku

Novinky, Eva Dvořáková

Proti lezavé zimě můžeme bojovat stylově a prakticky, a to například pomocí několika základních věcí, které by v šatníku neměly v žádném případě chybět.

Foto: Profimedia.cz

K chladnému počasí neodmyslitelně patří zimní doplňky.

Článek

Čepice a rukavice jsou naprostou nutností. Bez nich se v zimě obejde jen málokdo. Pokud nemáte striktní dress code a do práce nemusíte chodit v kostýmku, dost pravděpodobně si oblíbíte vzorované pletené čepice nebo pokrývky hlavy s bambulemi v nejrůznějších barvách.

Zimní pokrývkou hlavy se nechráníte jen před prochladnutím, ale chráníte i své vlasy před vysoušením.

Nezapomínejte ani na ruce. Ve velkých mrazech poslouží hřejivé palčáky, skvělou službu ale prokážou i kvalitní kožené rukavice.

Foto: Archiv firem

1. a 2. C&A, čepice 398 Kč, rukavice, 299 Kč. 3. Tranquillo, Zoot, 549 Kč. 4. C&A, info o ceně v obchodě. 5. F&F, 329 Kč. 6. Roxy, 450 Kč. 7. Something Special by Moon, Zoot, 699 Kč.

Už druhým rokem jsou nezbytnou součástí (nejen zimní) garderoby velké šátky. Ty ženy nosí místo svetru spásané páskem, na podzim je nosí na svetr, v zimě jsou nezbytné ke kabátu či bundě. V případě potřeby skvěle nahradí i čepici.

Foto: Archiv firem

Velký šátek je nutnost. Zleva: Zara, 599 Kč. Topshop, 844 Kč. Zara, 599 Kč.

Trendem, kterému se ale spousta českých žen zatím vyhýbá obloukem, jsou umělé kožešiny. Ačkoliv je módní firmy nabízejí ve velkém, na ulicích jsou vidět zatím jen velmi poskrovnu.

Skvěle vypadají jak barevné, tak i neutrální barvy kožešin. Obvykle se nosí k dlouhému elegantnímu kabátu, jako hlavní doplněk outfitu.

Foto: Zleva: Topshop, Zara, Topshop

Umělé kožešinové šálky jsou velkým trendem.

I ponča a velké kardigany zažívají velký boom. Na konci léta a v začátcích podzimu vládly indiánské vzory, teď převládají neutrální barvy a kárované vzory. Oblékněte je na rolák nebo na svetr či triko s dlouhým rukávem. Prokážou vám dobrou službu.

Foto: Archiv firem

Ponča se nosí místo světrů. Zleva: 1199 Kč, 2599 Kč, 1199 Kč, vše Mango.

Foto: Archiv firem

1. C&A, info o ceně v obchodě. 2. a 3. Karen Millen, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

1. s. Oliver, 2199 Kč. 2. Reserved, info o ceně v obchodě. 3. F&F, 599 Kč. 4. F&F, 629 Kč.

Nohy v teple jsou základ. Nezapomínejte, že dolní končetiny jsou na prochladnutí velmi háklivé a téměř okamžitě se mohou dostavit nepříjemné zdravotní problémy.

Proto vybírejte boty s kožíškem, bytelnou, nejlépe kaučukovou a protiskluzovou podrážkou a v kotníkovém nebo vyšším střihu.

Foto: Archiv firem

1. Roxy, 2550 Kč. 2. Roxy, 2390 Kč. 3. Crocs, Urbanlux, 2699 Kč. 4. Tamaris, Zoot, 2699 Kč.

Trendy jdou farmářky, indiánské nazouváky, ale i elegantní nižší hřejivé kozačky, či sportovní verze tenisek na klínku. Trendy i kolekce jsou letos velmi bohaté na nejrůznější styly, střihy a variace.

Foto: Archiv firem

1. S klínkem, C&A, info o ceně v obchodě. 2. Toms, Urbanlux, 3020 Kč. 3. F&F, 629 Kč. 4. Sorel, Zoot, 2499 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám