Hlavní obsah

Dcera monackého knížete chce jít ve šlépějích své babičky Grace

Právo, Jaroslav Zbožínek

Nemanželská dcera monackého knížete Alberta II. Jazmin sní o kariéře filmové herečky. Chce se vyrovnat vlastní babičce, kterou dílem osudu nestačila poznat osobně a mohla ji sledovat jen na stříbrném plátně: hollywoodské hvězdě Grace Kellyové.

Foto: Profimedia.cz

Jazmin od dubna vystupuje v divadle na Manhattanu.

Článek

Jazmin uchvátil zejména filmový muzikál Z nóbl společnosti (v originále High society), v němž Grace v roce 1956 zazářila s Bingem Crosbym a Frankem Sinatrou.

„Už když jsem jej před lety viděla poprvé, cítila jsem, že je mezi námi nějaké spojení. Naskakovala mi nadšením husí kůže,“ vzpomíná čtyřiadvacetiletá Jazmin v rozhovoru pro americký magazín Harper’s Bazaar. „Hraju, tančím a zpívám stejně vášnivě a ráda jako Grace,“ dodává Jazmin.

Do Hollywoodu má cestu ještě velmi dlouhou, ale atmosféru šoubyznysu nasává už delší dobu. Ve škole byla členkou divadelního souboru, s nímž ve hře Kráska a zvíře zazářila v hlavní roli. Zpívala také v kostelním sboru a stála dokonce na jednom pódiu se zpěvákem a skladatelem americké pop music Barrym Manilowem.

Albert poznal Jazmininu matku jako korunní princ v roce 1991 na Azurovém pobřeží.

Nakonec se odhodlala k sólové kariéře, když letos v únoru začala vystupovat v manhattanském divadle Duplex se svou kabaretní hudební show Fall in love with jaz (slovní hříčka mezi Zamilovat se do Jazmin a Zamilovat se do jazzu). A ještě letos plánuje pokračování.

Přátelé o Jazmin říkají, že je perfekcionistkou, pro kterou „dobře“ není nikdy dost. Podobně jako kdysi pro její babičku. Ve škole Jazmin patřila k premiantům a s vyznamenáním absolvovala i newyorskou Fordhamskou univerzitu, kde jako hlavní obory studovala ekonomiku a herectví.

Jako bojovnice se projevila i v osobním životě, kde to neměla vždy snadné. Stále toužila poznat svého otce, protože ji vychovávala jen matka, dnes třiapadesátiletá Tamara Rotolová, někdejší servírka a nyní realitní makléřka z Kalifornie.

Seznámení na Azurovém pobřeží

Albert poznal Jazmininu matku jako korunní princ v roce 1991 na francouzském Azurovém pobřeží, kde Tamara trávila s kamarádkami dovolenou. Pozval ji na večírek a zůstal s ní v kontaktu i poté, co se vrátila domů za oceán.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Monacký knížecí pár pokřtil svá dvojčata, kojenci měli šatičky od Diora

Když Tamara vzápětí zjistila, že je těhotná, její manželství se rozpadlo. S Albertem podle magazínu People zůstala ještě v kontaktu, jakmile se ale narodila Jazmin, Albert se odmlčel. Tamara tak vychovávala dceru sama, protože věděla, že z Monaka se podpory jen tak nedočká.

Tehdejší kníže Rainier III. navíc nechal změnit monackou ústavu tak, že vylučovala nemanželské potomky z následnictví trůnu. Učinil tak i přesto, že sama jeho matka se narodila mimo manželství.

Jsem velmi ráda, když můžu být velkou sestrou dvojčat a pozorovat, jak rostou. Mají úžasně krásné modré oči a jsou tak hodní.

Albert se k Jazmin nehlásil, Tamaře nepomohlo ani to, když Alberta v roce 1993 při jeho návštěvě v americkém státě Wyoming konfrontovala se sedmnáctiměsíční dcerou v náručí.

Až když bylo Jazmin čtrnáct, uznal Albert oficiálně otcovství na základě testů DNA. Zdráhání vysvětlil tím, že chtěl chránit její identitu do doby, než bude dospělá.

Mnohé se změnilo poté, co Rainier III. v roce 2005 zemřel, Albert převzal trůn a seznámil se s jihoafrickou plavkyní Charlene Wittstockovou, která se později stala i jeho manželkou. Byla to prý Charlene, kdo Alberta přiměl, aby srovnal své soukromé záležitosti.

Jazmin se nakonec s otcem setkala - ještě před soudním verdiktem stvrzujícím otcovství. „Toužila jsem poznat otce. A aby i on poznal mne. Vždy jsem jej ve svém životě postrádala,“ vzpomíná Jazmin na první setkání v Monaku. „Bylo to fantastické. Od té doby máme velmi dobrý vztah,“ dodala.

Když později přišlo i uznání otcovství, stala se Jazmin z obyčejné teenagerky oficiálně i knížecí dcerou. „Nebyla jsem na takovou pozornost zvyklá. Bylo těžké to všechno vstřebat. Byla jsem si ale jista, že to jednoho dne přijde,“ říká dále Jazmin.

Prolomila mlčení

V minulosti se ke svému dlouhému boji o uznání otcovství ze strany Alberta veřejně nevyjadřovala. Mlčení prolomila až nyní, když poskytla rozhovor magazínu Harper´s Bazaar.

„Je to moje první interview, přicházím s tím poprvé na veřejnost. Jsem připravena sdílet svůj životní příběh,“ ujišťuje Jazmin, která se mezitím stala častým hostem v Monaku. V knížecím paláci čítajícím 235 místností si prý nejvíce oblíbila babiččinu šatnu, která stále vypadá jako před 33 lety, kdy kněžna Grace zahynula při automobilové nehodě.

„Když jsem u otce na návštěvě, scházíme se u jídla, grilujeme nebo chodíme na pláž. Všechno jako v normální rodině,“ popisuje Jazmin své pobyty v Monaku. Svůj čas tam rozděluje mezi významné události jako Velká cena Monaka a ryze soukromé záležitosti včetně svých nejmenších sourozenců, dvojčat Jacquesa a Gabrielly, která se Albertovi a kněžně Charlene narodila už koncem loňského roku.

„Jsem velmi ráda, když můžu být jejich velkou sestrou a pozorovat, jak rostou. Mají úžasně krásné modré oči a oba jsou tak hodní,“ neskrývá svou radost Jazmin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám